Rossi vill bli mästare igen: ”Extra peppad”

Förra säsongen tog sig IFK Göteborg tillbaka till de främsta strålkastarna. Efter ett antal år långt ifrån storhetstiden så började man att återigen hitta rätt vilket slutade med en SM-final mot Hammarby IF. Det var också var Blåvitts första final sedan säsongen 2015/16 då man tog sitt tredje och senaste SM-guld. En spelare som var med både då när det senaste guldet bärgades men även förra säsongen när man knep silvret, var landslagsspelaren Emilio Rossi.

När vi pratas vid så känner man att det fortfarande finns en besvikelse i honom över att man föll i finalen mot Hammarby, men det finns samtidigt en revanschlystnad i Emilio Rossi. Han summerar säsongen där man fick in en ny tränare efter Nicklas Asp som i sin tur valde att fokusera mer på sin post som assisterande förbundskapten.

– Inför säsongen fick vi in Petrit Zhubi som ny huvudtränare. Vi fick en dålig start i SFL men efter den kopplar vi upp oss själva och bygger upp en svit med flera segrar, och det kändes liksom som att ”nu vinner vi varenda match”, säger Rossi som också nämner att man har haft små dippar under säsongen.

Men trots detta så förlorade man endast fem matcher och man slutade sedan trea i tabellen. Man var också det laget som hade näst bäst målskillnad i SFL bakom Örebro SK.

Hur är formen nu?

– Jag tycker att formen i truppen är bra. Det är full fart på varje träning och vill man vinna matcher så måste man vilja vinna på träningarna också.

Är det något Petrit har tryckt på?

– Han har verkligen betonat det, att man ska vinna varje träning och hitta vinnarmentaliteten.

Den utvecklade vinnarskallen är dock inte det enda man har förfinat i IFK Göteborg under Zhubis ledning utan fjolårets silverlag har visat upp ett gediget register med många verktyg. Rossi lyfter gärna fram presspelet men även jokerspelet som laget inte tvekar att använda när det känns lämpligt. Han tycker också att han själv har utvecklats och blivit mer komplett som spelare:

– Jag har blivit en mycket bättre spelare både offensivt och defensivt. Tidigare så var det kanske mer offensivt från min sida men nu känns det som att jag har hittat rätt i både områdena och det har verkligen Petrit gjort så att jag har kommit in på de banorna, samtidigt som hela laget har lyft sig i spelet och kommit in i gruppen på ett bra sätt.

Nu väntar Borås AIK i kvartsfinalen, som man valde som motståndare efter att Örebro SK och Hammarby IF gjort sina val. Matcher mot Borås brukar i regel vara tuffa drabbningar och denna säsong fick man med sig en 6-3-seger samt en oavgjord match. 

– Det ska bli en rolig match och vi har väntat hela säsongen på att slutspelet ska komma. Det blir alltid heta matcher när vi möter Borås och alla känner alla och det är ett derby. De kommer att ge allt och det är inte bara att ställa ut skorna och tro att vi har vunnit så det är 110 procent som gäller i alla situationer och det är viktigt med bortamålen också.

Rossi som har varit med i sporten länge har också fem SM-guld i bagaget med FC Ibra, IFK Göteborg samt IFK Uddevalla – och nu hoppas han få utöka den samlingen.

– Jag var redo att vinna det sjätte guldet förra säsongen men då knep Hammarby den framför mig, men i år känns det extra peppat att vinna mitt sjätte guld.

Du är lite av en guldsamlare!

– Hehe ja, nu när de äldre spelarna har lagt av så har man chansen att rycka lite, skojar Rossi avslutande.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img