Berisha inför mötet med mästarna: ”Älskar att möta dem”

0
Foto: Örebro FC

Under helgen drar SM-slutspelet igång och jakten på SM-guldet. Guldet innehavs av Hammarby IF som ställs mot Örebro FC i kvartsfinalen. Detta är två lag som har levt olika liv nuvarande säsong där de regerande mästarna har tillhört toppen hela säsongen medan närkingarna har fått kämpa sig genom serien innan man i slutet av den säkrade slutspel.

– Det är skönt och ta sig till slutspel igen. Det har inte varit lätt för oss i år, men nu är vi igång och har bra form. Vi är ett lag som ska spela slutspel och det känns självklart för oss, berättar Senad Berisha för Futsalmagasinet.

Man hade en minst sagt speciell säsong där man fick bygga om laget efter att den finska prägeln föll av, och in kom spelare från ÖSK Futsal men även lokala spelare, bland annat Ramil Ghreibo som förvisso hade spelat division 2-futsal i Motalaklubben Dribbla United FK men som spelade fotboll i närheten av Örebro. Laget inledde SFL med att ta 4 poäng på de sju inledande matcherna, en tung start för Berisha och hans lagkamrater.

– Vi hade väldigt många spelare borta, och vi fick in nya spelare som inte hade erfarenhet från SFL och lokala spelare från Örebro. Så det tar tid och bygga och spela ihop sig. Vi hade en period där Corona tog mycket kraft på våra ledare och spelarna men sen efter en längre period så snackade vi ihop oss och vi sade till varandra att vi måste börja vinna, och det började redan borta mot Norrköping där vi kammade hem tre viktiga poäng, säger han och fortsätter.

– Efter den matchen så rullade det på som vanligt och vi spelade bra och började vinna. Jag är stolt över alla att vi gjorde detta tillsammans och att vi är klara för slutspel som var ett utav våra målsättningar. 

Precis som laget så hade även Berisha en knackig inledning där han inte riktigt fick igång sin målproduktion och noterades till slut med 9 mål.

– Jag har haft en ganska jobbig säsong faktiskt för min del. Har fortfarande problem med min fot efter operationen i april förra året. Men sen hade jag en period där jag missade 5-6 matcher och efter det så kom jag igång igen. Men nu känns det bra och vi har många duktiga poäng spelare som gör mycket mål. Så allt hänger inte på mig som det var innan. 

Nu väntar som sagt slutspelet där man kommer att få möta mästarna Hammarby IF som också är ett reprismöte från förra slutspelet där man precis som nu mötte varandra i kvartsfinalen. Då spelade man först 3-3 innan Hammarby gick vidare efter att ha besegrat Örebro med 5-0.

Räkna med revanschlust för Berisha som verkligen trivs i hetluften och i synnerligen i möten som mot Hammarby.

– Jag ser verkligen fram emot att få möta ”Bajen” och jag älskar att möta dem. Det är ett bra futsallag och det ska bli roligt men samtidigt tufft och möta dem. Vi är laddade och kommer att göra en bra match mot Bajen. Vi vet vad dom har för kvalité och på pappret så är dom favoriterna det är självklart, säger Berisha som avslutar med att önska samtliga lag lycka till.