Hårt jobb har tagit Hilma Lundqvist tillbaka: ”Arbetat med det mentala”

0

Förra säsongen tog GAIS Futsal SM-silver och under söndagen kliver laget in i SM-slutspelet när Rågsveds IF står för motståndet i den första kvartsfinalen.

Nu ska ett nytt kapitel skrivas och årets SM-slutspel blir även ett nytt kapitel för GAIS-målvakten Hilma Lundqvist som var tvungen att operera knät efter SM-finalen mot IFK Göteborg förra säsongen.

– Denna knäskada har påverkat mig mycket. Men tack vare att jag arbetat med det mentala och fått positivitet av både ledare och spelare så är jag påväg framåt, säger Hilma till Futsalmagasinet. 

GAIS Futsal blev tvåa i RFL Götaland med sina 21 poäng, två poäng mindre än seriesegraren IFK Göteborg. GAIS inledde grundserien med att besegra Svärtinge SK med hela 20-2. I den andra omgången vann de stort igen när man bortaslog Ektorp FK med 9-2. Laget gjorde flest mål av alla sex lag och man släppte även in näst minst mål av alla.

Men trots dessa relativt imponerande siffror sammanfattar GAIS-målvakten Hilma Lundqvist grundserien som lite upp och ner både spelmässigt men också mentalt. Då serien blev pausad och några spelare lämnade laget på grund av coronapandemin.  

– Så det var ett tag då vi inte visste så mycket om när och om vi skulle fortsätta. Men tack vare svenska fotbollsförbundet så ordnade de att vi fick spela och det är verkligen ett steg i rätt riktning.

Förra året blev det ”bara” ett SM-silver för GAIS efter att man föll mot IFK Göteborg i SM-finalen med 2-0 efter förlängning. Inte nog med att resultatet gick emot så blev Hilma tvungen att genomföra en stor operation efter finalen.

– Så fokus har varit rehab och komma tillbaka till det jag älskar mest, att få spela futsal. Denna knäskada har påverkat mig mycket i serien, då jag inte riktigt vågat spela på samma sätt som innan och detta har hållit mig tillbaka i målet. Men tack vare att jag arbetat med det mentala och fått positivitet av både ledare och spelare så är jag påväg framåt.

Under söndagen spelar GAIS den första av två kvartsfinaler när man gästar Rågsveds IF. Ett Rågsveds som har gjort en storsatsning inför denna säsong och fått in landslagsstjärnorna Daniela Chamoun och Nazanin Vaseghpanah. 

– Det är ett bra lag som har två välkända spelare för vår del. Har ju spelat med Chamoun och Vaseghpanah i landslaget och vet hur duktiga de är att spela och hitta varandra. Tror att lagen kommer vilja känna lite på varandra i den första matchen, så det kommer nog vara lite avvaktande spel till en början.

Hilma tycker att det viktigaste mot Rågsveds IF kommer nog vara att de är med från början och har fokus på matchen. 

– Att vi kämpar för varandra hela tiden och tror på det vi gör och vår spelidé, säger Hilma Lundqvist och avslutar:

– Vill passa på att önska alla lag ett stort lycka till i slutspelet.