Strängnäs är redo för Uddevalla: ”Har vi en bra dag så kan vi slå vilket lag som helst”

I tre säsonger har Strängnäs FC varit en del av Svenska Futsalligan där man de senaste åren tillsammans med Hammarby IF och AFC Eskilstuna har ritat om den demografiska futsalkartan. Första säsongen säkrade man kontraktet, förra säsongen slutade man trea i SFL och nådde slutspel. 

Inför denna säsong skulle man få uppleva turbulens i form av massflykt där truppen dränerades på spelare. Många tänkte garanterat på det öde som Nacka Juniors FF gick till mötes där många spelare lämnade den tidigare semifinalklubben, som sedan åkte ur SFL.

I Strängnäs agerade man snabbt i det dolda och byggde ihop ett spännande lag som förvisso förlorade de fyra inledande matcherna, men sen hände det något – man varvade upp segrar efter segrar och hade en svit på åtta segrar efter den tunga inledningen, vilket garanterat bidrog till att man nådde sjätteplatsen i SFL.

– För varje seger man radar upp så börjar man närma sig förlusten, sade Rinor Nushi till Futsalmagasinet om den långa svit som sedan bröts när man föll mot AFC Eskilstuna med 11-10.

Nushi är en av få spelare som fortfarande är kvar i Strängnäs från förra säsongen och det tomrum som Adnan Cirak med flera lämnade, fick Nushi fylla upp och det gjorde han med bravur i form av 19 mål och ett ledarskap som medför när man är en av få gamla spelare som ska bära upp klubbkulturen.

Han blickar tillbaka mot en speciell säsong där hans lag hade en turbulent säsongsinledning. Efter fjolårets succésäsong så skulle man drabbas av dystrare inledning på nuvarande säsong, som var en följd av ovannämnda spelarflykten och efter en knackig start i SFL fick även dåvarande tränaren Vedran Kurtovic lämna.

– Det var en stor omväxling för klubben då det var endast jag och Yanku Marrah som var kvar från förra säsongen så jag tycker att det är starkt att klubben lyckades bygga ett så bra lag. Jag tror inte det kom som en chock för många att vi inledde säsongen så dåligt med tanke på att vi knappt hade några spelare och en tränare som inte är kvar idag. Personligen kändes det som att vår resa började från matchen mot Libertá FC i omgång 5, då vi fick ihop laget med nya spelare samt Aday Kaplan som kom in som ny huvudtränare. Vi har väldigt många karaktärer i laget och den stora utmaningen har varit att Aday har fått alla att gå åt samma håll och fått igenom sina idéer om hur han vill att vi ska spela futsal. Det finns en stor vinnarmentalitet i laget och individuell kvalité så vi har jobbat mycket med att få ihop det kollektivt och det har gett resultat. Enligt mig så är vi seriens bästa lag när det kommer till spelare för spelare rent individuellt.

Hur skulle du säga att din egna säsong har varit?

– Jag känner att jag varit jämnare i år än mina tidigare två säsonger i SFL och jag har gjort fler mål i år men jag är samtidigt besviken att det inte blev fler. Sen tycker jag att jag har utvecklat min defensiv och tagit mer ansvar där jag bland annat har fått spela mycket som libero.

Nu på söndag drar resan mot den ädlaste valören inom svensk futsal och första stoppet är IFK Uddevalla som man inleder hemma mot. Man lottades mot Uddevalla efter att topp tre-lagen gjort sina val och kvar blev Strängnäs och Uddevalla.

Nushi ser verkligen fram emot den matchen och man har som sagt två segrar emot dem denna säsong, men han betonar samtidigt att seriespel och slutspel är två helt skilda saker, och att det kommer att bli en tuff match mot ett duktigt Uddevalla.

– Strängnäs är ett lag att räkna med och det ser man redan nu på slutspelslottningen. Topp tre-lagen valde inte oss och det ser jag som att de visar respekt för oss, och det ska vi ta med oss att varken Hammarby IF, ÖSK Futsal eller IFK Göteborg väljer oss är för att de vet hur starka vi är. Har vi en bra dag så kan vi slå vilket lag som helst så det kommer att bli tufft i första kvartsfinalmatchen mot IFK Uddevalla men jag tror att alla vet att Strängnäs blir något att räkna med, avslutar Nushi.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img