Fördel Hammarby efter första kvartsfinalen: ”Tuff match”

0
Foto: David Gerd

Hammarby IF drog det längsta strået när man bortabesegrade Örebro FC i den första av två kvartsfinaler med 2-1 under söndagseftermiddagen. 

– Tuff match. Båda lagen gjorde verkligen allt för att vinna, säger segermålskytten Alan Arslan till Futsalmagasinet på söndagskvällen.

Äntligen var det dags för SM-slutspelet när Örebro FC och Hammarby IF möttes i Gamla Idrottshuset. Hammarby IF blev som bekant tvåa i SFL:s grundserie medan Örebro FC slutade på en sjundeplats i tabellen. Under grundserien möttes lagen två gånger och Hammarby vann båda gångerna, 3-0 och 1-3. 

Den första halvleken var väldigt jämn där Örebro FC tog ledningen efter mål av Ignatius Malki genom ett otagbart skott i bortre krysset i den fjärde spelminuten. Minuten senare kvitterade Hammarby till 1-1 efter ett läckert volleymål av Mosaddiq Zekria och de första 20 minuterna slutade 1-1.

– Först och främst var det ganska tydligt hur lågt i banan de spelade, vi gick igenom olika sätt för att låsa upp deras låga försvarsspel samtidigt som vi gick igenom detaljer. Vi kom väl förbereda till matchen, vi hade hyfsad bra koll på dagens motståndare, så det mesta taktiska blev hur vi kunde straffa dem utan att riskera allt för mycket bakåt. Det är trots allt dubbelmöten, säger Alan Arslan om paussnacket. 

I den andra halvleken var Hammarby det hetare laget och vände matchen till 2-1 genom Alan Arslan med sex minuter kvar av matchen, vilket också blev slutresultatet.

– Tuff match. Båda lagen gjorde verkligen allt för att vinna. Till en början var det lite ställningskrig och eventuella nerver som speglade in, men sedan fick vi se drömmål av båda lagen, vilket jag tror alla som såg matchen uppskattade, säger Alan och fortsätter:

– Vi borde göra fler mål, tycker jag. Jag tycker att vi faktiskt hade bud på ett till men sån är futsalen, oberäklig! 

Alan var nöjd med sin och lagets prestation efter matchen. 

– Min prestation i sig är bra skulle jag säga. Finns en del saker som är positiva men det finns också en del saker som måste förbättras. 

Vad säger du om ditt mål?

– Det är ett kollektivt mål. Att det blev just jag som fick slå den sista sparken kanske uppmärksammas av publiken, dock är det mycket som sker innan. 

Returmatchen spelas på fredag 26 februari med avspark 19.35 i Eriksdalshallen.

– Nyckeln tror jag blir försvarsspelet. Vi leder för tillfället med plus ett, det förändrar matchbilden och Örebro är tvunga att göra mål för att ta sig vidare. Lyckas vi hålla det tät bakåt så är jag helt hundra på att det lossnar framåt. I värsta fall går vi vidare med stående resultat, avslutar Alan Arslan.

Matchfakta

SFL-slutspel: Kvartsfinal 1 

Örebro FC – Hammarby IF 1-2 (1-1)

Målet, Örebro FC: Ignatius Malki

Målen, Hammarby IF: Mosaddiq Zekria, Alan Arslan