Blåvitt klart för semifinal efter stark upphämtning

IFK Göteborg är vidare i slutspelet efter att vunnit bägge kvartsfinalerna mot Borås AIK, men det det var en kvartsfinal som levde länge.

Borås som inför matchen hade en uppförsbacke på tre mål tog tidigt ledningen men hade en kort stund senare åkt på en kvittering. I slutskedet av första halvlek hade gästerna en lyckosammare period där man på några minuter gick från 1-1 till 4-1 och helt plötsligt så hade man ätit upp underläget som man hade inför mötet.

I andra halvlek lyckades Borås inte att behålla sitt momentum utan istället skulle Göteborg ta tag i taktpinnen där man under en tiominutersperiod hämtar upp underläget i matchen där Tahiri stod för två av målen. Under denna period delades det också ut fyra varningar och en utvisning på målvakten Altun i Borås.

Efter detta blev det för svårt för gästerna att återigen hämta upp sitt underläge på tre mål som man hade i totalen, och matchen blir till slut 6-5 efter att Tahiri avslutat målskyttet.

SFL-slutspel: kvartsfinal 2

IFK Göteborg Futsal – Borås AIK 6-5 (1-4)

Målen, Göteborg: Flamur Tahiri 4, Fehim Smajlovic, Jihad Nashabat

Målen, Borås: Alexander Elmström, Mattin Najafi, Yanks Bojang, Edin Filipovic, Mehmed Dresevic

Varning, Göteborg: Haidar Bejan, Fehim Smajlovic

Varning, Borås: Edin Filipovic, Irfan Delimedjac, Yanks Bojang, Arjan Mostafa

Utvisning, Borås: Camil Altun

IFK Göteborg Futsal till semifinal efter totalt 11-7.