IFK Göteborg vidare till semifinal – efter förlängning

0
Montage. Infogad bild: IFK Göteborg

Under lördagen tog IFK Göteborg nästa steg mot att försvara sitt SM-guld. Man hade veckan innan förlorat mot Örebro FC med 2-1, men i returen vände man sitt underläge till avancemang men det var en lång resa dit.

Den första halvleken blev en mållös historia. Det var två nervösa lag som inte var vän med bollen, där de tekniska missarna avlöste varandra med bland annat felpassningar.

Hemmalaget var det piggare laget som lyckades med mycket av det man misslyckades med i första mötet där pressspelet gjorde det svårt för Örebro i deras speluppbyggnad. Bägge lagen saknade inte chanser men Göteborg hade flest.

I andra halvlek kommer en nivåhöjning av bägge lagen men det är Göteborg som tar ledningen efter att Lindqvist gjort mål på en frisparksvariant. Detta skulle också bli det enda målet under full tid vilket innebar att lagen hade ett likaläge, och det betydde förlängning. Örebro hade en möjlighet att göra mål i slutet när man fick en långstraff men det blev inget av detta,

I förlängningens första halvlek tog hemmalaget tidigt ledningen i totalen, och man fick sedan två långstraffar varav den senare man satte. Matchen blev till slut 4-0 efter att Johansson hittat nätet i slutet av andra förlängningen.

Matchfakta

RFL-slutspel: Kvartsfinal 2

IFK Göteborg Futsal – Örebro FC 4-0 (0-0)

Målen, Göteborg: Ida Lindqvist, Pernilla Milton, Moa Glans, Pernilla Johansson

IFK Göteborg är vidare till semifinal efter totalt 5-2.