ÖSK-succén fortsätter – klart för semifinal efter ny seger mot AFC

Örebro SK är klara för semifinal efter en 6-3-seger mot AFC Eskilstuna när lagen mötte varandra i den andra och avgörande kvartsfinalmatchen i Gamla Idrottshuset under söndagen.

– En tuff match med mycket känslor, säger ÖSK-målvakten Martin Herlin till Futsalmagasinet.

Örebro SK vann den första av två kvartsfinaler mot AFC Eskilstuna med 3-6 på bortaplan förra helgen. När lagen möttes igen så blev det som väntat en händelserik match.

ÖSK inledde matchen bäst och skapade ett par heta chanser, men sedan slarvade laget lite och AFC kunde ta ledningen genom Lukman Murad. ÖSK svarade tillbaka och gjorde både 1-1 och 2-1 genom Maicon Tauan och Slaven Novoselac. I den 12:e spelminuten kunde ÖSK ha gjort 3-1 på en långstraff, men Adnan Cirak missade straffen. Men 3-1-målet kom ändå när Drazen Novoselac tryckte in bollen några sekunder senare.

I den 14:e minuten missade ÖSK en långstraff igen och med en minut kvar av den första halvleken reducerade AFC Eskilstuna till 3-2 på ett självmål.

AFC Eskilstuna kom piggare ut i den andra och kvitterade till 3-3 bara efter 20 sekunder. AFC:s Ayoub Abassi drog på sig ett rött kort i den 31:a minuten och tre minuter senare gjorde ÖSK 4-3. AFC behövde göra fem mål för att ta sig vidare till semifinal men istället gjorde ÖSK två snabba mål och brassen Leonardo Mieli Zanata satte spiken i kistan med sitt 6-3-mål med 40 sekunder kvar av matchen.

– En tuff match med mycket känslor. Men vi visar återigen att vi är bättre än Eskilstuna och vinner rättvist, säger ÖSK:s kapten och målvakt Martin Herlin och fortsätter:

– Beröm till Tauan (Maicon) som visar klass som vanligt, sen vill jag berömma kollektivet. Vi tar jobbet som ett lag och krigar för varandra. Vi har fokus på rätt saker och rätt inställning. Stolt över grabbarna!

Vad hade ni kunnat göra bättre?

– Vi slappnar av och ger Eskilstuna väldigt mycket avslut och bjuder in dem stundtals. Vi hade behövt vara mer aggressiva.

Örebro SK är alltså klara för semifinal och där väntar Strängnäs FC.

SFL-slutspel: Kvartsfinal 2

Örebro SK – AFC Eskilstuna 6-3 (3-2)

Målen, ÖSK: Maicon Tauan, Slaven Novoselac, Drazen Novoselac, Ilhan Pepeljak, Adnan Cirak, Leonardo Mieli Zanata

Målen, AFC Eskilstuna: Lukman Murad, självmål, Nikola Durovic

Örebro SK Futsal vidare till semifinal efter totalt 12-6.