Strängnäs till semifinal – efter målrik tillställning

0
Foto: Emma Nyqvist

Strängnäs FC har stått för en osannolik säsong som man inledde med fyra förluster och med få spelare från föregående säsong. Under lördagskvällen kvalificerade man sig för SM-semifinal vilket är klubbens bästa facit någonsin.

Strängnäs hade inför matchen ett måls överläge och man satte sig genast i bra sits när man i inledningen av returen gick upp i en 3-0-ledning. Hemmalaget svarade med två snabba reduceringar där första halvlek till slut blev 5-3 till Strängnäs.

Strängnäs inledde sedan andra halvlek med att utöka sin ledning till 6-3 men Uddevalla svarade för en stark prestation där man vänder underläget till 7-6 och man var därmed lika i totalen. Denna glädje skulle dock bara vara i ungefär en minut innan Sosseh i Strängnäs kvitterade vilket också blev slutresultatet till Strängnäs glädje.

Matchfakta

IFK Uddevalla – Strängnäs FC 7-7 (3-5)

Målen, Uddevalla: Farhan Yousufi 2, Granit Berisha, Idris Abdi, Jahid Jawid, Wahid Jawid, Fredrik Söderqvist

Målen, Strängnäs: Rinor Nushi 3, Alagi Sosseh 2, Yanku Marrah, Hussein Aly

Strängnäs FC vidare till semifinal efter totalt 10-9.