Förre förbundskaptenen riktar kritik mot SvFF

0
(Arkivfoto). Foto: Bildbyrån

Mellan januari 2018 och november 2020 var Muffe Bajraktarevic förbundskapten för det svenska damlandslaget, en post som för några månader sedan ersattes av den meriterade brassen och förre världsmästaren Gabriel Dias.

Sedan dess har det varit tyst från samtliga parter men nu har den förre förbundskaptenen valt att tala ut om sin avgång och dess orsaker där han menade att han fick sparken på grund av olika saker.

Det är Fotbollskanalen som under måndagen rapporterade om dramat där Bajraktarevic bland annat hävdar att en konflikt med gruppchefen Mathias Etéus är orsaken till detta, där han menar att den sistnämnde skall ha haft synpunkter på tidigare landslagsuttagningar av duon Daniella Chamoun och Nazanin Vaseghpanah.

– Jag hade haft ett möte med honom innan planeringsmötet, där jag blev varse att jag hängde löst om jag inte valde ut rätt spelare. Jag fick förlängt i september, sedan hade vi det här mötet i oktober och i november fick jag sparken. Det var väldigt tufft, både för mig och övriga i ledarstaben som också fick gå, eller i alla fall majoriteten av dem, mitt i EM-kvalförberedelserna, sade Bajraktarevic bland annat till Fotbollskanalen.

Från förbundshåll menar man dock på att avskedet handlade om ledarskap, grupputveckling och dialog, och förnekar att detta skulle vara kopplat till landslagsuttagningar.

Det svenska damlandslaget var förra månaden aktuella med årets första landslagssamling där Gabriel Dias debuterade som förbundskapten. I höst kommer man att spela EM-kval på hemmaplan.