Blåvitt i förarsätet efter första semifinalen

0
Foto: Ulrika Olsson

De regerande svenska mästarinnorna IFK Göteborg har medvind med sig och är ett steg närmare en ny SM-final. Under söndagen spelade man den första SM-semifinalen där man besegrade Järla IF borta i Wasa Sporthall.

Det var ett Järla som ville styra spelet mot ett löparstarkt Göteborg och det sistnämnda laget använde flera av sina styrkor för att gå upp i en 3-0-ledning genom både omställningar och en fast situation. Man hade sedan 4-1 men en stark avslutning av hemmalaget gjorde att bara ett mål skiljde lagen mellan varandra.

I andra halvleken är det jämnt mellan lagen när det kommer till resultatet, där de står för ett varsitt mål men under sista halvan av halvleken drar gästerna från 5-4 till slutresultatet 8-4. Ett gott resultat för Göteborg att ta med sig till returen som spelas på lördag.

Matchfakta

RFL-slutspel: Semifinal 1

Järla IF – IFK Göteborg Futsal 4-8(3-4)

Målen, Järla: Malin Nyberg, Susan Kiryo, Natalia Fuentes, Diala Elia

Målen, Göteborg: Pernilla Johansson 2, Självmål 2, Moa Glans, Ida Lindqvist, Pernilla Milton, Frida Lundblad

LÄS ÄVEN: Djurgårdens IF vände och vann mot GAIS Futsal