Finalrepris väntar i damernas SM-final

0
Foto: Krister Melin & IFK Göteborg Futsal

Under lördagen avgjordes damernas SM-semifinaler och det står nu klart att det blir en finalrepris från förra säsongen som även var ett Göteborgsderby.

De regerande svenska mästarinnorna IFK Göteborg hade ett överläge på fyra mål inför returen mot Järla IF.

Man tog tidigt ledningen i matchen och hade 2-0 efter sju minuter, och trots att Järla gick på offensiven så mäktade man inte med att krympa avståndet utan hemmalaget släpper inte detta men utökar ytterligen en gång till slutresultatet 3-0.

Stark vändning i Hjorthagen

Djurgårdens IF vann det första mötet mot GAIS Futsal med 3-2 och det såg bra ut för Stockholmslaget som ledde med 2-0 inför slutet av matchen, men då hände det något. GAIS tog en time out och satsade på jokerspel och man hämtar upp underläget till 2-2, och man gör sedan 3-2 vilket innebar förlängning.

Tidigt i förlängningen så får man en straff som Uthas satte och man utökar sedan sin ledning. I andra förlängningshalvan satsade Djurgården på jokerspel där man fick in en reducering i slutminuten men man räckte inte hela vägen denna gång.

Matchfakta

IFK Göteborg – Järla IF 3-0

Målen, Göteborg: Ida Lindqvist, Frida Lundblad, Frida Johansson

IFK Göteborg vidare till final efter totalt 11-4

Djurgårdens IF – GAIS Futsal 3-5

Målen, Djurgården: Rebecca Rolin, Madeleine Stegius, Malin Engdahl

Målen, GAIS: Mikaela Uthas 2, Linnea Kogstá, Malin Larsson, Hanna Österberg

GAIS Futsal vidare till final efter totalt 7-6.