Cirak sänkte sin gamla klubb när ÖSK vann den första semifinalen

Örebro SK besegrade Strängnäs FC på bortaplan med 7-4 när lagen möttes i den första av två semifinaler under lördagen. 

Då var det dags för semifinal ett mellan Strängnäs FC och Örebro SK efter landslagsuppehållet.   

Strängnäs FC avancerade till semifinalen efter att man besegrade IFK Uddevalla i sin kvartsfinal medan Örebro SK slog ut AFC Eskilstuna.  

Strängnäs fick för första gången i föreningens historia både spela en semifinal och besök av TV i Thomas Arena. 

Det blev en underhållande match som bjöds på elva mål och sju gula kort. ÖSK inledde matchen bäst och tog ledningen efter bara sju sekunder genom målmaskinen Adnan Cirak som även gjorde 2-0-målet mot sin gamla klubb i den tionde spelminuten. Fyra minuter senare utökade ÖSK sin ledning till 0-3 genom Drazen Novoselac. Med fyra minuter kvar av den första halvleken reducerade SFC till 1-3 genom Alagi Sosseh på en långstraff. 

I den andra halvleken fortsatte ÖSK att vara det bättre laget och efter 37 spelade minuter stod 1-6 till ÖSK på resultattavlan. Men SFC gav inte upp och gjorde både 2-6 och 3-6 på 21 sekunder. I den 38:e minuten utökade ÖSK till 3-7 genom Cirak som gjorde sitt tredje mål för dagen. Med 43 sekunder kvar av matchen gjorde Sosseh sitt andra mål för dagen när han tryckte in 4-7-målet. Men närmare än så kom inte SFC och ÖSK kunde vinna till slut med 4-7 och har nu tre mål att gå på i returen som spelas i Gamla Idrottshuset den 21 mars med avspark 15.05. 

Matchfakta

SFL-slutspel: Semifinal 1

Strängnäs FC – Örebro SK 4-7 (1-3)

Målen, SFC: Alagi Sosseh 2, Rinor Nushi, Yanku Marrah

Målen, ÖSK: Adnan Cirak 3, Drazen Novoselac, Maicon Tauan Dias Alves, Hussein Fawaz, Felipe Fumes

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img