Hammarby klar för ny SM-final

0
Foto: Isopeter

De svenska mästarna Hammarby IF är klara för en ny SM-final efter att ha slagit ut IFK Göteborg i en nervkittlande SM-semifinal.

Första halvlek var ingen vacker historia där Göteborg försökte föra spelet mot ett försvarande Hammarby som fick blockera flera skott från gästerna. Offensivt hade hemmalaget inte mycket till överst där man försökte spela till Yasar med blandad framgång. Man hade dock nån vass chans som mycket väl hade kunnat lett till en ledning.

Efter den mållösa halvleken så fortsatte Göteborg att pumpa på och fem minuter in i andra halvlek får man in ett mål efter att Tahiri förlängt en boll till Gonzales som testar ett distansskott från vingeposition, som överlistade Ayranci i målet.

När det är fem minuter kvar av matchen i ett läge där Hammarby har fem fouls emot sig, så valde Göteborg att satsa på jokerspel för att få in det nödvändiga målet som krävdes för att ta matchen till förlängning.

Slutsekunden skulle sedan visa sig bli ett rejält drama där Rossi gör mål på inspark men då bollen inte nuddar någon så underkänns målet till Hammarbys glädje. Ett beslut som tog mästarna till en ny SM-final där man antingen kommer att få möta ÖSK Futsal eller Strängnäs FC.

Matchfakta

SFL-slutspel: Semifinal 2

Hammarby IF – IFK Göteborg Futsal 0-1 (0-0)

Målen, Göteborg: Roberto Dos Santos Gonzales,

Hammarby IF vidare till final efter totalt 4-3