Målvakten inför avgörandet: ”Kommer inte lämna något åt slumpen”


Under lördagen blev det klart att de regerande svenska mästarna Hammarby IF kommer att spela en ny SM-final, detta efter att ha slagit ut IFK Göteborg i en väldigt spännande semifinal. Nu återstår det att se om Örebro SK Futsal eller Strängnäs FC gör dem sällskap till finalen, en match som skall avgöras senare idag.

ÖSK som vann grundserien är en av de stora förhandsfavoriterna till guldet och man har pumpat på ordentligt genom slutspelet och såväl i semifinalen där man har en tremålsledning mot Strängnäs som i motsats har fått kämpat underifrån denna säsong och så blir det även denna gång.

– Vi vet om att vi har en tuff uppgift framför oss och vi tror på det här och så länge vi tror på det här så kommer vi att göra en bra match. Det finns inget annat, säger Poja Tahmi till Futsalmagasinet.

Den rutinerade målvakten som bland annat har representerat Nacka Juniors FF och Hammarby IF berättade bland annat att hans Strängnäs har haft en bra träningsvecka och att man ser fram emot returmötet. 

Futsalmagasinet har tidigare lyft upp Strängnäs turbulenta säsong där man fick bygga ett nytt lag som mot alla odds har visat att man kan slå i underläge, och så blir det även denna gång där man ska försöka vända mot ett favorittippat ÖSK Futsal.

– Vi har en tro på oss själva och oavsett vad som skrivs om oss och sägs runt omkring så har vi inte lagt så mycket fokus på det, och det är tacksamt att vi inte har rampljuset riktat mot oss för då har vi kunnat lagt mer fokus på vår uppgift och på vad vi vill göra, på så vis så har det varit en fördel för oss och vi har använt det här som en styrka och motivation. Vi har inga problem med att vara i en sån här situation för vi har varit där förut, säger Tahmi som också tänker på den förortsbakgrund som många av spelarna har, en bakgrund som inte alltid är dans på rosor.

– Vi föddes i uppförsbacke så det här är något som vi är vana vid rent erfarenhetsmässigt och karriärsmässigt så den här säsongen speglar det och på så sett är vi vana vid det här även utanför planen. Det är bara en utmaning i längden. 

En uppförsbacke kan man lugnt säga att Strängnäs hamnade i det första semifinalmötet. Man hamnade i ett underläge på 5-1 men lyckades avsluta matchen väl till och därmed krympa avståndet där man endast förlorade med 7-4. Tahmi berättar om matchen. 

– Vi börjar inte bra. Dem blev bra för att vi tillät dem det och de är ett riktigt bra lag och de var mer taktiskt förberedda än oss. Det var inget fel på vår inställning men de var bättre förberedda än oss och höll sig till planen, och på så sätt så straffade dem oss. Vi fick jobba oss in i matchen och mot i slutet av andra halvlek där vi kom igång så visste vi vad vi skulle göra för att svara dem, säger han och fortsätter:

– Tre mål är inte omöjligt att hämta upp och vi kommer från en kvartsfinal där vi också hade tre mål upp ett tag, kanske till och med två gånger om som Uddevalla kom ikapp. Det går fort i futsal, det kan ta fem minuter och vi är sex mål upp eller så är det kvitterat. Det är verkligen inte över och det har bara spelats en ”halvlek”, och det ska spelas en till. Efter det kan man dra sina slutsatser. 

Vad måste ni göra för att vända detta?

– Allting kommer att lämnas på planen. Vi kommer att gå på planen för full kraft och inte lämna någonting åt slumpen. Vi har ingenting att förlora. Alla spelare, ledare och alla runt omkring Strängnäs kommer att lämna allt på planen i gamla Idrottshuset nu på söndag och ingen tror att det här är över. Det här är finalen. Den som vinner den här matchen kommer att ta SM-guld. Vi kommer att spela som att det inte finns någon morgondag.

Semifinal 2 mellan ÖSK Futsal och Strängnäs FC spelas klockan 15.05.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img