Tauan vill ta ÖSK till vidare: ”Alla matcher är finaler för oss”

0
Foto: Fotograf Tommy LS Andersson

På söndagen avgörs vilket lag som gör Hammarby IF sällskap i SM-finalen när Örebro SK tar emot Strängnäs FC i Gamla Idrottshuset. ÖSK vann det första mötet lagen emellan med 7-4.

– Vi går alltid in för att vinna, säger ÖSK-spelaren Maicon Tauan inför avgörandet till Futsalmagasinet.

Örebro SK vann SFL:s grundserie för första gången någonsin när man gick om de regerande svenska mästarna Hammarby IF i den sista omgången. Dessutom gjorde laget flest mål av alla tolv lag och man släppte även in minst mål av alla.  

– Vi hade en fjärdeplacering som målet i grundserien, men vi har alltid spelat för att vinna alla matcher. Att vinna grundserien kändes jättebra och det gjorde oss extra motiverade inför SM-slutspelet, säger Maicon Tauan. 

Maicon kom till Örebro SK inför denna säsong från Skoftebyns IF där han stod för 23 mål på 18 matcher. I ÖSK utgör han en eftertraktad och målfarlig duo med Adnan Cirak. Tillsammans har de gjort 88 mål så här långt.

– Han (Adnan Cirak) är en trevlig person och vi förstår varandra ganska bra på futsalplanen. 

I ÖSK spelar Maicon under tränaren Francis Manuel som han hade i Skoftebyn. Brassen stortrivs med tränaren som också kommer från Brasilien. 

– Han är både en superbra tränare och en bra kompis till mig som är obeskrivlig utanför planen. Han lär mig massa nya saker varje dag både på och utanför planen. 

Tauan drömmer om att en dag få ta på sig den svenska landslagströjan.

– Det blir inte lätt, men jag kommer fortsätta att göra mitt bästa varje dag för att nå dit.  

ÖSK besegrade AFC Eskilstuna i sin kvartsfinal med 12-6 i totalen. 

– Det var två underhållande matcher. Vi visste att det skulle vara svårt att möta dem men vi var fokuserade och följde vår matchplan och tack vare det gick vi vidare till semifinal. 

Förra helgen spelades den första av två semifinaler mot Strängnäs FC som vanns av ÖSK där slutresultatet skrevs till 7-4. 

– Vi går alltid in på futsalplanen för att vinna, oavsett om vi spelar hemma eller borta. Vi lyckades både ta ledningen och kontrollera stora delar av matchen. 

ÖSK ledde med 6-1 efter 37 spelade minuter mot Strängnäs, men sedan tappade laget lite och Strängnäs kunde göra två snabba mål. 

– Varje gång vi tar ledningen så tror vi att matchen är redan avgjord och det känns som att vi måste få mål mot oss för att vi ska kunna komma igång igen. Vi har pratat mycket om det under veckan. 

På söndagen är det dags för returmötet och ÖSK har tre mål att gå på i returen mot SFC. 

– Vi har tränat hårt den här veckan. Alla matcher är finaler för oss så det gäller att vi är på tårna hela tiden, avslutar Maicon Tauan.

SFL-slutspel: Semifinal 2:2

Örebro SK – Strängnäs FC

Söndag 21/3 kl. 15.05

Gamla Idrottshuset