Hammarby mästare igen – efter straffdramat

0
Foto: Krister Melin

Hammarby IF är svenska mästare igen! På lördagskvällen försvarade man sitt guld genom att besegra Örebro SK Futsal borta i Gamla Idrottshuset men det skulle krävas en långkörare för att skilja lagen från varandra.

Den första halvleken var dedikerad till Örebro som styrde spelet med sitt tålamod och trots att Hammarby höjde sig under halvlekens andra hälft så var man aldrig riktigt hotade, utan man gick till paus med 2-0.

Hammarby som i sin tur brukade stå för starka andra halvlekar gjorde så även denna gång där man tidigt reducerar och jobbar upp sig till två uddamålsledningar, som Örebro snabbt tog igen genom jokerspel.

I och med detta så togs matchen därmed till förlängning där lagen även där skulle hamna i ett likaläge och det enda som kunde skilja lagen från varandra skulle vara straffläggning, ett jämnt avgörande som gav Hammarby fördel när Fumes brände den enda straffen i straffläggningen, vilket innebar att Cifuentes kunde avgöra i slutomgången.

Matchfakta

SFL-slutspel: Final

Örebro SK Futsal – Hammarby IF 9-11 (2-0) efter straffar

Målen, ÖSK: Adnan Cirak 5, Leonardo Zanata, Hussein Fawaz, Slaven Novoselac, Malcom Tauan

Målen, Hammarby: Özgur Yasar 2, Peiman Pahlevan, Ljeutrim Makolli, Tolga Ayranci, Alan Arslan, Sebastian Holmquist, Mosaddiq Zekria, Liridion Makolli, Jonatan Cifuentes, självmål