Hur kommer det gå för det svenska landslaget 2021?

0
Foto: Toni Cuenca

Sverige har haft det lite knackigt efter VM-succén för tre år sedan, men efter att nytt blod tagits in i laget har man fått ett lyft och lyckades kvalificera sig till EM 2021. Äntligen tog Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic kontakt med varandra, och då en comeback bekräftades finns det nu anledning att drömma.

Som tredjeseedade i EM har Sverige hamnat i en förhållandevis svår grupp, med Spanien, Polen och Slovakien. Det är tre nationer som samtliga innehåller spelare i världsklass och kan orsaka stora problem om Janne Anderssons mannar inte är tillräckligt förberedda. En faktor som dock talar för Sverige är att det motståndet som på pappret är tuffast, Spanien, är med i Sveriges VM-kvalgrupp. Vi kommer därför få spela mot dem en gång i tävlingssammanhang innan EM drar igång i sommar.

Janne och Zlatan

Relationen mellan vår förbundskapten och vår bästa spelare har varit minst sagt stormig sedan den ene tog över och den andre lade landslagsskorna på hyllan. Zlatan hintade länge att han var redo för en comeback i landslaget, men detta materialiserades aldrig, och därefter har han vid flera tillfällen kritiserat förbundskaptenen för sina laguttagningar. Men efter att Sveriges bästa målskytt genom tiderna lämnat USA och återvänt till Europa för att göra dundersuccé i Milan dök frågan upp på agendan igen. Och den här gången har stämningen inte varit så spänd. De hade ett samtal under slutet av 2020 som båda parter verkar ha varit nöjda med. Efter mycket spekulationer fram och tillbaka bekräftades det till slut att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget. Det är några månader kvar till EM men med den formen ”Ibra” har varit i detta år kan allt hända. Spanien må vara bättre på pappret, men de kommer få se upp i sommar.

Nya utmanare ska inte underskattas

Sverige må vara underdogs, men man har tagit sig långt i både EM och VM vid tidigare tillfällen. Och senast 2004 vann Grekland, vilket det nog inte var många som trodde skulle ske. Om du känner för att betta på svenska landslagets framgångar i sommarens EM så erbjuder Casumo just nu de bästa oddsen vi har sett på att Sverige vinner turneringen. Här kan du hitta deras erbjudande för odds och betting.

De unga spelarna som kommit in

Det svenska landslaget har förnyats sedan VM för tre år sedan. Idag har vi spelare som Alexander Isak och Dejan Kulusevski som båda har visat prov på sitt värde den här säsongen, framför allt Isak. Deras landslagskarriärer är fortfarande i sitt första stadie, men det råder inga tvivel om att de har potentialen. Nyckeln för det svenska landslaget i sommar kan vara att få in de yngre spelarna i laget, samtidigt som Zlatan Ibrahimovic bjuder på en sista show.

Sveriges chanser 2021:

  • Ett bra VM-kval i vår, där vi drar lärdom av framför allt matcherna mot Spanien
  • En angenäm återkomst för vår bästa målskytt genom tiderna
  • Att de unga talangerna kommer in i laget på allvar. Vi får se vad som händer härnäst.