Yasar: ”Kommer överraska Sverige med våra framgångar i Champions League”

0
Foto: Krister Melin

Futsalens försäsong är äntligen igång för de regerande svenska mästarna Hammarby IF FF efter en månads ledighet. Lagets stjärna Özgür Yasar ser fram emot den kommande säsongen där spel i Champions League den 20 augusti och ännu en SFL-säsong i Hammarby-tröjan väntar.

–  Nu går jag in i säsongen skadefri och målet är givetvis att försvara guldet, säger Yasar till Futsalmagasinet.

Özgür Yasar har varit en viktig spelare för Hammarby de senaste åren. Säsongen 2019 blev han Hammarbys skyttekung när klubben vann sitt första SM-guld. Under den gångna säsongen bidrog han återigen starkt till att klubben vann det andra SM-guldet med många fina insatser och han stod även för två mål i SM-finalen mot Örebro SK. Özgür har förlängt med klubben och ser fram emot en ny säsong i Hammarby-tröjan.

– Det var ett lätt beslut. Vi är som en stor familj och jag vill inte lämna familjen. Viktigast för mig är att hålla sig skadefri och hjälpa laget till nya framgångar.

Hammarby har förlängt med huvudtränaren Daniel Blanco och med många tongivande spelare från förra säsongen. Josef Rakez lämnar rollen som spelare och kliver in som assisterande tränare.

– Det känns bra och allt går planenligt som staben vill ha. Klubben visar att de fortsätter satsa på unga och hungriga tränare. Förra året var det Zeynep (Anar) och i år är det Rakez, säger Özgür som styrketränar och spelar fotboll i division tre för att hålla sig i fysisk form inför futsalsäsongen.

Den 20 augusti drar Champions League igång med sin Preliminary Round. 

– Det är den största turneringen man kan spela som futsalspelare. Min målsättning är att göra poäng varje match och hjälpa laget i framgångar. Vi har mer erfarenhet jämfört med senast. I år kommer vi överraska futsal-Sverige med våra framgångar i Champions League.

Förra året förlorade Hammarby mot FC Vytis från Litauen i Preliminary Round där laget fick klara sig utan ett flertal viktiga spelare.

– Det var en tuff match och vi fick jaga boll en hel del. Det var en mäktig känsla att spela en Champions League-match.

Hammarby vann som bekant sitt andra raka SM-guld när man vann mot Örebro SK efter straffar.

– Det var en galen match där vi hade marginalerna på vår sida. Det var skönt att göra mål i finalen när jag gick mållös i kvart och semin. Det var en otroligt fin känsla med tanke på att jag missade finalen året innan. Vår starka kollektiv bidrog till att vi vann finalen.

Målsättningen inför den kommande SFL-säsongen är glasklar.

– Man kan förvänta sig att jag är ännu starkare och bättre spelare. Nu går jag in i säsongen skadefri. Målet är givetvis att försvara guldet, avslutar Özgür Yasar.