Torslandas trotjänare slutar som spelare – blir ny tränare

0
Foto: Tobias BW Granberg

Han är trotjänaren som har gjort sig känd för sin passionerade stil på planen med närkamper och soloruscher, men från och med denna säsong så är det slut på detta för Andreas Haglund. Istället så kommer han att kunna beordra detta som ny huvudtränare i Torslanda IK.

MISSA INTE: Dubbellandskamp väntar landslaget – här är truppen

Haglund har spelat futsal i Torslanda IK sedan laget hette Avenyn United FC, tar över som ny huvudtränare efter Patrik Falk som förra säsongen var spelande tränare, efter att Vigan Berbatovi hoppat av uppdraget precis innan seriepremiären.

I och med detta så lägger Haglund ner sin spelarkarriär.


Det känns riktigt bra. Efter så många år i klubben och så många år med futsalen så är det ett naturligt steg att gå på tränarrollen. Jag har varit tränare tidigare så det är inget nytt. Jag har gjort ett antal säsonger som spelare i SFL och även varit med och startat upp både Avenyn United och efter det när vi gick över till Torslanda med futsalen. Den stora kärleken till klubben är alla ungdomslagen som vi har. Det är en tydlig röd tråd som genomsyrar hela klubben när man har en så väletablerad och stor ungdomssektion som vi har. Jag tror det kommer vara en vinnande faktor även för Torslanda IK i framtiden och det vill jag gärna vara en del av, säger Haglund till Torslandas hemsida.

Torslanda IK slutade förra säsongen elva i Svenska Futsalligan.

LÄS ÄVEN: Efter andra raka guldet – nu blir hon sportchef

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal värvar från konkurrenterna