Malki lämnar Ektorp – för seriekonkurrenten

0
Foto: FC Kalmar och Krister Melin

Han har gjort sig känd som en notorisk målskytt i SFL och tidigare i år spelade han Champions League-kval med Hammarby IF. Nu lämnar Ignatius Malki Ektorp FK för spel i seriekonkurrenten FC Kalmar.

FC kalmar som förr förra säsongen slutade tvåa i division 1 Götaland och som var en av toppfavoriterna i förra säsongens division 1-upplaga som sedan ställdes in, har haft en omtumlad vår.

Det började med att ett flertal spelare lämnade laget, där bland annat skyttekungen Karwan Delashob tillhörde den skaran.

MISSA INTE: En ändring inför damlandslagets dubbellandskamp

Efter detta så har man börjat hitta tillbaka till dem positiva rubrikerna. En tränare i Arben Sula har rekryterats och så har flera spelare förlängt samt värvats in.

Under torsdagsmorgonen presenterade man sin största värvning hittills i landslagsmeriterade Ignatius Malki som har ett förflutet i SFL-klubbarna Norrköping FK, Örebro FC, Strängnäs FC och Hammarby IF.

Malki kommer närmast från Ektorp FK som spelar i samma division 1-serie som FC Kalmar men under försäsongen var Malki utlånad till Hammarby IF när dem kvalade i det preliminära Champions League-kvalet, ett kval som man vann.

Nu ser Malki fram emot att få spela för FC Kalmar som han hyllar.

Jag själv har bara goda minnen ifrån när jag mött FC Kalmar i deras sporthall inför en stor publik. Dem har en häftig inramning och stor publik. Det är toppklass gällande evenemangen vilket lockade mycket, säger Malki bland annat till FC Kalmars hemsida.

LÄS ÄVEN: Skoftebyns IF värvar från IFK Göteborg