Falck femmålsskytt när Örebro FC vann i premiären

0
Foto: Krister Melin

Örebro FC tog en tung seger mot Torslanda IK på bortaplan i SFL-premiären under lördagen där slutsiffrorna skrevs till 6-5.


Det blev en ordentlig målfest när Torslanda IK och Örebro FC drabbade samman i SFL:s första omgång. Torslanda tog ledningen genom Lukas Kjell. ÖFC kunde både kvittera till 1-1 och vända till 1-2 efter två mål av nyförvärvet Mads Falck som de senaste åtta säsongerna varit lagkapten i danska mästarna Futsal Gentofte. Torslanda gav inte upp och kvitterade till 2-2 innan paus och direkt i den andra halvleken gjorde Torslanda 3-2 genom Patrik Falk.


Örebro FC:s nyförvärv Mads Falck fortsatte att briljera och gjorde tre snabba mål och ÖFC kunde vända till 5-3. Då trodde man att matchen var död, men Torslanda ville dock annat och kvitterade till 5-5. Med bara några sekunder kvar av matchen gjorde ÖFC segermålet genom Anel Coralic.


I nästa omgång (den 23 september) spelar Torslanda IK borta mot Borås AIK medan Örebro FC tar emot Norrköping FK den 26 september kl 13.00.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Torslanda IK – Örebro FC 5 – 6 (2-2)

Målen, Torslanda: William Lännholm 2, Lukas Kjell, Patrik Falk, Isak Larsve

Målen, Örebro: Mads Falck 5, Anel Coralic