Efter SM-guldet – lämnar för rivalen

0
Foto: Krister Melin

I söndags levererade GAIS Futsal en fin transferbomb.

På klubbens hemsida så hade fjolårets silvermedaljör nämligen presenterat landslagsspelaren Moa Glans som alltså lämnar blåvita IFK Göteborg för grönsvarta GAIS.

MISSA INTE: Här är damlandslagets trupp till EM-kvalet

Fjolårssäsongen som också var Moa Glans debutsäsong i RFL kan beskrivas som en enda stor succé. Hon kom till IFK Göteborg som var regerande mästare och hon tog både RFL och blåvitt med storm.

Hon visade upp sina kvalitéer och hjälpte laget till ett nytt SM-guld, efter att ha besegrat GAIS i finalen. Under debutsäsongen gjorde hon 16 mål i RFL vilket gjorde henne till ligans näst bästa målskytt bakom Madeleine Stegius som var ett mål vassare. Hon vann dock skytteligan i RFL Götaland.

Moa Glans i SM-finalen mot GAIS Futsal. Foto: Krister Melin

Dessa insatser som hon radade upp under säsongen lockade till sig ögonen från landslagsledningen med Gabriel Dias och Carlos Olave i spetsen, som genast fattade tycke för Glans. Resultatet blev att hon ta på sig landslagströjan och debutera i landslagets dubbelmöte mot Polen. Nyligen blev hon uttagen till truppen som ska spela EM-kval senare denna månad.

LÄS ÄVEN: Så slutade omgång 3 i SFL