SFL-klubb rasar mot rekommenderade spelformer för ungdomar

0
Foto: Krister Melin

Tidigare under året presenterade Svenska Fotbollsförbundet riktlinjerna för hur de vill att futsal för barn och ungdomar skall genomföras.

Kortfattat så är modellen uppbyggt med olika steg som består av olika spelformer där första steget är avsett för de yngsta utövarna som är 7-8 år och det sista steget är för de som har nått en ålder på 16 år.

Svenska Fotbollsförbundets förhoppning är att detta ska röstas genom på representantskapsmötet som sker i November, och sedan bli nationell i framtiden, men redan nu har en del distrikt börjat genomföra detta.

För en del föreningar kan detta vara ett välkomnat besked men det är långt ifrån alla som är glada över detta. SFL-klubben Norrköping FK som har en juniorverksamhet med flera lag hör till den senare kategorin.

På sina medier skriver klubben att man inte anser att detta är utvecklande för sina spelare och man har därför valt att dra sig ur samtliga distriktsmästerskap som Östergötlands Fotbollsförbund arrangerar.

– Vi anser att det inte är utvecklande för våra ungdomar att delta i de nya spelformerna som är införda och riskerar att tappa hela våran verksamhet om vi deltar, skriver klubben bland annat.

Norrköping kommer istället att lägga fokus på turneringar och träningsmatcher som inte kör efter de nya spelformerna.

LÄS ÄVEN: Rekommenderade spelformer i futsal