Grönländsk landslagsduo till SFL-klubb

Örebro FC har till denna säsong gjort en ordentlig satsning på sin SFL-säsong där man bland annat har värvat Nima Kadivar, Dino Garaca, Dana Kuhi och danska stjärnan Mads Falck.

Man har också inlett serien med tre segrar på de fyra första matcherna, men trots detta så är man inte färdig med lagbygget utan man har gjort klart med två grönländska landslagsspelare.

Spelarna det handlar om är landslagsspelarna Bastian Rosing, 21 och Neils Patrick Nielsen, 20 som kommer från klubbarna B-67 och Young Guns Futsal. Det är den grönländska tidningen Sermitsiaq.AG som stod för avslöjandet.

Det är ett utmärkt tillfälle för mig där jag kan utvecklas personligen och på futsalområdet. Här får jag också mer erfarenhet och kommer att bli bättre taktiskt, säger Bastian Rosing bland annat till tidningen.

Bastian Rosing och Niels Patrick Nielsen är inte dem enda grönländska spelarna som spelar i det svenska seriesystemet. Malik Hermarij spelar sedan tidigare i AFC Eskilstuna. William Gantzhorn samt Niklas Thustrup Johansen tillhör FC Lidköping United.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img