Hammarby vinnare igen – vann mot Örebro

0
Foto: Krister Melin

Hammarby IF är tillbaka på vinnarspåret efter att laget vände och vann hemma mot Örebro FC med 4-3 under söndagen. 

De regerande svenska mästarna Hammarby IF låg på en sjätteplats i tabellen med sju poäng inför söndagens match mot Örebro FC som låg tvåa med nio poäng. Hammarby hade två raka matcher utan vinst i bagaget och åkte på en tung förlust i förra omgången mot Stallarholmens SK med 2-1. Örebro FC vann sin senaste match mot Libertà FC med hela 21-1 på hemmaplan där nyförvärvet Mads Falck briljerade igen och stod för fem mål. 

235 åskådare tog sig till Eriksdalshallen och de fick se bortalaget ta ledningen när skyttekungen Mads Falck tryckte in sitt 17:e mål för säsongen och 1-0 till ÖFC var ett faktum redan efter två minuters spel. 

Hammarby kvitterade till 1-1 genom nyförvärvet Alexander Browne som gjorde sitt första mål för säsongen i den femte spelminuten. Båda lagen fortsatte trycka på och det stod 2-2 på resultattavlan efter 20 minuters spel.

Hemmalaget började bäst i den andra halvleken och lyckades både vända till 3-2 och utöka ledningen till 4-2. ÖFC gav dock inte upp och reducerade till 4-3 med två minuter kvar av matchen. Men närmare än så kom man aldrig och Hammarby kunde ta hem säsongens tredje seger.

I och med segern ligger Hammarby IF nu tvåa med tio poäng och Örebro FC ligger trea. I nästa omgång (den 22 oktober) spelar Hammarby borta mot AFC Eskilstuna medan ÖFC tar emot Skoftebyns IF den 24 oktober. 

Matchfakta 

Svenska Futsalligan 

Hammarby IF – Örebro FC 4-3 (2-2)

Målen, HIF:  Alexander Browne, Jonatan Almendra Cifuentes, Alan Arslan, Peiman Pahlevan Afshari 

Målen, ÖFC: Mads Falck, Christoffer Skoog, Dino Garaca