Tips när du ska betta på futsal

0
Foto: Futsalmagasinet

Futsalens frammarsch fortsätter. Ligorna fortsätter köra på, intresset till att ta sig till läktaren börjar så sakteligen komma tillbaka igen efter pandemin och kvalitén blir bara bättre. Givetvis är det en lång väg att vandra, men i takt med att till exempel det svenska damlandslaget visar riktigt kämparglöd under EM-kval ökar suget. Intresset för sporten kommer att öka, fler kommer vilja titta och fler kommer även vilja kunna betta. 

Futsal 

Futsal spelas inomhus med färre spelare än vad ett lag i vanlig fotboll har. Den stora skillnaden är att man spelar med en mindre boll och att spelet går mycket snabbare. Sporten spelas främst i Spanien, Portugal och Sydamerika. 

Oddsen för futsalbetting sätts av experter på odds och sport. Oddssättarna baserar oddsen på olika faktorer. De tittar bland annat på lagets dagsform, skadeläge och tidigare möten. Futsal är en relativt ny sport i Sverige men det finns större Futsalklubbar. Intresset för sporten ökar.

Innan du bettar

Lär dig reglerna 

Futsal har ett regelverk som ständigt ändras är sporten mycket formbar och reglerna ändras. Du måste hålla koll på ändringarna innan du väljer att betta på sporten. 

Jämför spelbolag mot varandra

Om du exempelvis jämför med vanlig fotboll är sporten ganska liten, vilket innebär att det inte är alla bettingsajter som har sporten i sitt spelutbud. Därför är det bra att jämföra olika spelbolag med varandra och se vem som har sporten i sitt utbud. Det är även bra att jämföra de olika oddsen hos de olika spelsajterna. Det finns många online casino idag så ta dig tid för efterforskning innan du väljer. Läs mer här 

Förstå oddsen

Visst kan du spela med hjärtat och satsa på ditt favoritlag men vill du vinna pengar är det bra att ha kunskap hur oddsen ser ut och fungerar. En match kan sluta på tre olika sätt. Vinst till hemmalaget, oavgjort eller vinst till bortalaget. Dessa resultat beskrivs som 1 X 2 och i samband med att du ska betta står det olika siffror i samband till dessa. Om det exempelvis står 3.45 vid 1an innebär det att sannolikheten att hemmalagen ska vinna innebär det att du får tillbaka 3,45 per satsad krona. 

Live betting

Vill du spela live på Futsal innebär det att oddsen hela tiden kommer att ändra sig under matchens gång. Dessa ändringar baseras på vad som händer i matchen. Du kan spela på saker som vad resultatet i halvtid kommer vara, vilket lag som kommer göra nästa lag med mera. 

Gör research

Gör research om laget, det är svårt att betta på ett lag som du inte vet något om. Läs på om ett eller flera lag som du är intresserad av för att lära dig sättet de spelar på. Det är värt att kolla vilka som är skadade och vem de ska möta. Kanske är det en motståndare som de brukar ha svårt att vinna över. 

Betta inte allt på en match

Du tar en stor risk om du satsar allt på en match. Det finns en risk att du förlorar. Dela därför upp din satsning på olika spelalternativ i början för att känna av de olika lagen och sporten. 

Spela på kombinationer

Om du vill få upp oddsen något ska du spela på två eller flera olika matcher. Du kan välja spel på olika matcher eller kombinera matchvinnare med andra satsningsalternativ. Det finns många kombinationer och möjligheter när det gäller Futsal betting.