Nu är RFL igång

0
Foto: Futsalmagasinet

Regionala Futsalligan har nu äntligen kickat igång och här kommer en liten genomgång.

Två av tre serier i Regionala Futsalligan, RFL, har nu kommit igång och vi har bjudits på ett antal matcher. Många rafflande strider har avverkats men med en majoritet av resultat som åtminstone enligt förhandsoddsen var väntade. Vill du spana in odds för futsal eller sport i allmänhet kan det vara bra att jämföra mellan de bästa bettingsidorna.

Blir det IFK Göteborg som ännu en gång tar hem SM-guldet – eller kan Gais Futsal ta det efterlängtade guldet? Eller blir det i år ytterligare någon utmanare? Djurgårdens IF, kanske?

Den regerande mästaren IFK Göteborg Futsal inledde årets säsong med seger hemma mot Ektorp FK. Gästerna var laget som tog ledningen efter drygt sju minuters spel. Blåvitt vände på steken innan Ektorp kunde kvittera till 2–2. Men under den andra halvan av den andra halvleken kunde man med två raka mål säkra tre poäng.

I samma serie, RFL Götaland, vann även Skåne-laget Hittarps IK sin premiär med klara siffror. Vetlanda United IF var på besök – men hade inte mycket att sätta emot rutinerade Hittarp. Slutresultatet skrevs till 8–1 där tre av lagets spelare kom att bli tvåmålsskytt.

Gais Futsal, regerande silvermedaljör, inledde även de som väntat med en seger när man ställdes mot Orust FC hemma i Lundenhallen. De grönsvarta imponerade och vann med hela 6–2, där man fick med hela sex olika målskyttar i protokollet.

Det enda lag som inte kom till spel under premiäromgången i Götalandsserien var Borås AIK Futsal. 

I RFL Svealand spelades det enbart en match under samma helg. Svärtinge SK tog emot Södertälje Futsal Club, tidigare kallat Järla IF. Där blev det faktiskt så att de förstnämnda drog det längsta strået och vann med 7–4. Södertälje inledde allra starkast och gick till och med upp i en tremålsledning. Men fem raka mål från hemmalaget såg till att vända på steken. 

De övriga lagen i Svealandsserien är Djurgårdens IF FF, Mälarhöjdens IK Fotboll, Rågsveds IF, Stockholm United FF och Örebro Futsal Club.

RFL Norrland har ännu inte riktigt kommit igång. Där spelar i år enbart fyra lag, efter det att Ersboda SK och Team TG FF valt att dra sig ur. De återstående lagen, Betsele IF, Hörnsjö IF, IFK Åkullsjön och Umedalens IF drar igång med seriespelet i november månad. 

Redan efter den första omgången väntade dock ett landslagsuppehåll, då damlandslaget var nere i Halmstad och EM-kvalade.