Ställningen efter fem omgångar

0
Foto: Futsalmagasinet

Nu har den Svenska Futsalligan, SFL, spelat fem omgångar. Så här har det gått.

Hur kommer egentligen årets säsong av SFL att sluta? Med Unibet bonusar kan det minst sagt vara värt att ta en kik på oddsen framöver.

Efter fem omgångar är det regerande silvermedaljören Örebro SK Futsal som toppar tabellen. Laget, som plockat in ett antal högintressanta namn från bland annat Brasilien, har imponerat stort så här långt. Fyra segrar och en oavgjord match är resultatet. Den oavgjorda matchen kom i matchen mot IFK Uddevalla Futsal – och där är de utan tvekan missnöjda med att inte ha fått med sig alla tre poäng. Under en period mot slutet av matchen, vid ställningen 2–2, fick man möjligheten att spela fyra mot två. Det efter att två IFK Uddevalla-spelare inom loppet av bara några sekunder dragit på sig sina andra gula kort, och därmed blev de utvisade. Men bollen gick inte in för ÖSK som helt enkelt fick nöja sig med en poäng den dagen.

I övrigt, när man tittar på den tajta tabellen, kan man konstatera att inte heller IFK Uddevalla Futsal och Stallarholmens SK har blivit besegrade så här långt. Två vinster och tre oavgjorda är resultaten för de båda klubbarna.

I botten av tabellen har Libertá FC så här långt tydligt tagit plats som årets jumbolag. Man har inte alls presterat under inledningen och inte lyckats plocka ett enda poäng. Lägg därtill siffrorna fem gjorda mål och 51 (!) insläppta så förstår man att det kommer att bli en tuff säsong för laget från Stenungsund.

Örebro FC, som placerar sig på en tredjeplats för tillfället, har verkligen lyckats hitta en farlig målskytt i Mads Falck. Dansken har så här långt smällt in hela 17 mål på de fem inledande matcherna. På en andraplats i skytteligan återfinns Emilio Rossi, IFK Göteborg Futsal, med imponerande nio mål.

Regerande mästaren Hammarby IF FF har inlett stabilt. På fem försök har man vunnit tre gånger, spelat oavgjort en gång och torskat vid ett tillfälle. 

Det råder inget tvivel om att det kommer bli en spännande fortsättning av den här säsongen. Många lag brukar historiskt sett också lyckas plocka in ett eller ett par spännande namn under hösten – som också kan lyfta laget rejält. 

Snart kliver också Hammarby IF FF in i den andra kvalomgången i Uefa Champions League, Main round. Där väntar än tuffare motstånd. Därmed har vi en minst sagt spännande höst framför oss. Fortsättning följer, helt enkelt.