Sverige föll i första kvalmatchen – uddamålsförlust mot Italien

Det är EM-kvalvecka i Halmstad för damlandslaget som under onsdagen gjorde sin första tävlingsmatch under förbundskapten Gabriel Dias.

Motståndet i den inledande kvalmatchen stod Italien för, ett Italien som inför matchen hade ett favoritskap men det hindrade inte Sverige från att inleda piggt med flera chanser.

Dock skulle gästerna tidigt ta ledningen och denna ledning ökade man på i slutet av halvleken, och kunde således gå till paus med en behaglig ledning på 3-0.

Sverige gick in i andra halvlek med ny energi och reducerade en minut in i den genom Stegius som väggspelade med Aguliar. Några minuter senare skulle Stegius återigen hamna i målprotokollet.

Man försökte i slutet av matchen på sig jokerspel men i slutändan så skulle det bli Italien som fick resa sina händer efter slutsignalen.

Klockan 19.00 på torsdag spelar Sverige mot Slovakien.

EM-kval: Main Round

Sverige – Italien 2-3 (0-3)

Målen, Sverige: Madeleine Stegius 2

Målen, Italien: Renata Adamatti 2, Ludovica Coppari