Norrköping blev första laget att besegra Stallarholmen

Stallarholmens SK åkte på säsongens första förlust när Norrköping FK kom på besök på onsdagskvällen.

Stallarholmen låg tvåa i tabellen och var obesegrade inför onsdagens match mot Norrköping som låg på en åttondeplats. Stallarholmen hade två raka segrar i bagaget medan Norrköping tog en komfortabel 6-1-seger mot AFC Eskilstuna senast.

Det var Stallarholmen som inledde matchen bäst i Thomas Arena när Adnan Cirak gav hemmalaget ledningen i den första spelminuten när han placerade in bollen i bortre krysset. Norrköping kvitterade till 1-1 genom Daniel Matkovic i den sjätte minuten.

Hemmalaget fortsatte vara det bättre laget och gjorde både 2-1 och 3-1 på 36 sekunder och tvingade gästerna att ta en timeout. Den gav effekt då Norrköping lyckades vända till 3-4. Vilket också blev pausresultatet. Hemmalagets Adnan Cirak och Drazen Novoselac skadade sig och tvingades lämna planen under första halvlek.

Stallarholmen lyckades kvittera till 4-4 genom Yanku Marrah som gjorde sitt andra mål för dagen i den 32:a minuten. Fyra minuter senare gav Johan Roxström sitt Norrköping återigen ledningen när han tryckte in 4-5 på straff.

En redan tung kväll blev tyngre när Stallarholmens Milkyas Andue drog på sig ett rött kort. Hemmalaget spelade jokerspel med en minut kvar av matchen men fick inte utdelning. I stället kunde gästerna göra två raka mål och vinna matchen med 4-7.

Båda lagen spelar igen efter landslagsuppehållet när Norrköping FK tar emot Torslanda IK den 20 november. Stallarholmens SK gästar Borås AIK den 21 november.