Så slutade helgens SFL-matcher

0
Foto: Krister Melin

SFL är tillbaka efter landslagsuppehållet och helgen bjöd på fem matcher där IFK Uddevalla tog emot Hammarby IF inför 783 åskådare hemma i Agnebergshallen.

Den matchen var avslutningen på omgång 8 som spelades innan uppehållet och i potten låg andraplatsen i tabellen, en plats som Uddevalla tog över efter att ha varit det starkare laget i matchen.

Övriga av helgens matcher var en del av omgång 9 där lagen i bottenhalvan tog chansen att hänga på varandra. Norrköping FK och Skoftebyns IF besegrade Torslanda IK och IFK Göteborg. Dessa segrar placerar segerlagen på slutspelsplats där dem har 13 poäng tillsammans med Göteborg och Örebro FC.

Örebro som i början av säsongen låg tvåa i tabellen har på de två senaste matcherna spelat ihop en poäng. I förra omgången förlorade dem mot Göteborg med 8-1 och nu blev det 3-3 mot AFC Eskilstuna där Mads Falck stod för två nya mål. För nästjumbon Eskilstuna innebar poängen att man har 6 poäng samt en poäng upp till Torslanda som för tillfället är på säker mark.

Ett annat lag som har det småjobbigt just nu är Stallarholmens SK som i förra omgången fick se sig besegrad för första gången för säsongen när man föll mot Norrköping. Nu ställdes Stallarholmen mot Borås AIK borta och denna gång blev det 4-1 i baken.

Förlusten gör att det sörmländska laget landar på 15 poäng och en fjärdeplats i tabellen medans segerlaget Borås har 11 poäng och en niondeplats.

Tabell

Resultat

Norrköping FK – Torslanda IK 8-1

IFK Uddevalla – Hammarby IF 6-4

IFK Göteborg Futsal – Skoftebyns IK 1-2

AFC Eskilstuna – Örebro FC 3-3

Borås AIK – Stallarholmens SK 4-1