Sverige tvåa i Nordic Cup

0
(Arkivfoto). Foto: Bildbyrån

Norge kan titulera sig som Nordiska mästare!

Det var under föregående vecka som Nordic Cup gick av stapeln i Karlskrona där Sverige, Danmark, Grönland och Norge gjorde upp om ära och Nordic Cup-titeln, en kamp som höll sig ända in till sista tävlingsdagen.

För Sverige blev det en helgardering i turneringen med seger, oavgjort och förlust men man inledde med en 7-1-seger mot Grönland. I den matchen så nätade bland annat Flamur Tahiri, Noraldin Azizi och Jonathan Rasch som alla gjorde sin landslagsdebut.

I den andra matchen fick man nöja sig med oavgjort mot Danmark där gästerna kvitterade med 13 sekunder kvar av matchen. I och med detta så väntade en gruppfinal mot Norge som hade lika poäng som Sverige men sämre målskillnad.

I den avslutade matchen och tillika finalen så var Norge det hungrigaste laget. Dem jobbade sig upp i en 3-1-ledning i andra halvleken och trots en svensk reducering med knappt tio minuter kvar vilket matchens sista mål.

Resultat

Nordic Cup

Danmark – Norge 1-5

Grönland – Sverige 1-7

Norge – Grönland 2-2

Sverige – Danmark 2-2

Sverige – Norge 2-3

Danmark – Grönland 7-4