Hammarby vann målrik tillställning

0
Foto: Krister Melin

Under söndagen återvände Svenska Futsalligan efter landslagsuppehållet och fem matcher stod på schemat. Denna omgång var också den sista innan årets slut.

I huvudstaden tog mästarna och tabelltrean Hammarby IF emot Norrköping FK, en match som man vann men det blev en jämn och målrik historia.

Första halvleken bjöd på hela sex mål där hemmalaget inledde piggast med flera chanser där man vann boll högt upp på plan och tryckte ner gästerna på deras planhalva. Hammarby gick upp i en tvåmålsledning som Norrköping sedan hämtade upp.

Efter halva halvleken tog Hammarby återigen ledning genom Notice, en ledning som man ökade på till 4-2 som man också gick till paus med. Den andra halvleken skulle inte bjuda på lika många mål men det blev nästintill en lika målrik sådan.

Norrköping reducerade och Hammarby replikerade flera gånger tills det stod 5-4 till Hammarby. Då valde Norrköping att satsa på jokerspel i slutminuterna där man inte lyckades kvittera utan fick istället ett mål bak i öppen bur.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Hammarby IF – Norrköping FK 6-4(4-2)

Målen, Hammarby: Ardalan Ashtari, Alan Arslan 2, Fredrik Notice, Sebastian Holmquist, Patrick Ortega

Målen, Norrköping: Johan Roxström, Rafael Kivitz, Azad Eliassy, Shaalan Bittar