Dansk förbundskapten tar över Örebro FC

0
Foto: Krister Melin

Örebro Futsal Club har äntligen hittat sin nya huvudtränare!

Örebro FC som har höga ambitioner ligger just nu nia i Svenska Futsalligan, och det var inför säsongen som man först förlängde med finnen Jani Paananen för att sedan få beskedet att han lämnar tränarposten.

Sedan dess har Örebro stått utan en huvudtränare och de har skött ledarbiten internt där bland annat Nima Kadivar har stått för coachningen under matcherna.

Nu har Örebro hittat en lösning och det var under föregående vecka som dem presenterade en ny huvudtränare i Nikolaj Saabye som är förbundskapten för det danska landslaget. Saabye har bland annat varit dansk mästare vid sex tillfällen.

– ”Vi är extremt glada och stolta över att kunna presentera coachen för Danmarks landslag, Nikolaj Saabye, som ny tränare för herrlaget. Vi har varit överens om ett upplägg som passar båda parter sedan en tid tillbaka. Nu ser vi fram emot att Nikolaj kommer med den energi vi behöver och leder laget med sin erfarenhet och kompetens” skriver Örebro på sin hemsida.

Saabye förväntas debutera den 2 januari när Örebro FC tar emot AFC Eskilstuna hemma i Gamla Idrottshuset.