Cirak kan sluta i landslaget: ”Tack för alla minnen”

0
Foto: Bildbyrån och Svensk Futsal

I måndags sändes programmet Fotbollsåret 2021 som är ersättaren till den klassiska Fotbollsgalan som hyllar den gångna säsongen med bland annat utmärkelser.

På futsalsidan fanns det två priser som delades ut för herrar och damer, nämligen Årets futsalspelare. Dessa två utmärkelser vanns av landslagsspelarna Fredrik Söderqvist och Madeleine Stegius.

En som inte tog detta beslut väl var Adnan Cirak som var en av de tre nominerade spelarna på herrsidan. Den flerfaldige SFL-skyttekungen valde att visa sin besvikelse på sin Instagram-profil med en bild från en landslagssamling samt texten ”Tack för alla minnen. Definitionen av korruption”.

Denna händelse fångade Fotbollskanalen upp och de har försökt få Cirak att utveckla vad han menade utan någon framgång. En som de dock fick en kommentar från var förbundskapten Matija Dulvat som satt i juryn för Årets herrfutsalspelare. Han kommenterar Ciraks Instagram-inlägg med att han förstår besvikelsen och att han hoppas att Cirak fortsätter i landslaget.

Det här är en lagsport. Vi har alla vår idé om vem som är den bästa spelaren, men i slutändan är det här priset en show för journalister och allmänheten. Spelarna i Hammarby IF som vann SM-guldet borde vara besvikna över att ingen därifrån blev nominerade” säger förbundskaptenen bland annat.