RFL: GAIS Futsal kan säkra slutspelsplats

På söndag drar årets första igång med full omgång i Svenska Futsalligan men dem är inte de enda som kör matcher under den dagen.

Även en match i damernas RFL kommer att spelas och matchen det handlar om är den mellan GAIS Futsal och Ektorp FK i RFL Götaland.

SM-tvåan GAIS Futsal med många duktiga spelare är en av favoriterna till SM-guldet och de har inte visat några svaghetstecken under säsongsinledningen. Efter 6 matcher har dem full pott och en målskillnad på respektingivande 37-4. Bästa målskytt är Tove Sjödin som har mäktat med 12 mål.

En annan viktig detalj är att vid seger så har GAIS officiellt säkrat sin slutspelsplats som en av respektive series två bästa lag. Vinner GAIS så har de 21 poäng och 11 poäng ner till trean IFK Göteborg, detta med tre matcher kvar i serien. Även de två främsta treorna från RFL går till slutspel.

Ektorp FK har de två senaste säsongerna nått kvartsfinal i SM-slutspelet. Blir det tredje gången gillt? Just nu ligger dem på en fjärdeplats i tabellen med 9 poäng, en poäng mindre än IFK Göteborg som har en match mer spelad.

Det var också mot IFK Göteborg i den senaste omgången som Ektorp stod för säsongens bästa prestation där man besegrade de regerande mästarinnorna med 5-4 samt visade upp en rapphet och trygghet som man inte hade visat tidigare.

My Malmström och säsongsdebutanten Maja Lundman som är spjutspetsarna visade upp en mångsidighet i Ektorps verktygslåda, och inte bara försvarsspel som mestadels har präglat deras spel.

Huruvida detta räcker till mot GAIS Futsal återstår att se.

Matchen mellan GAIS Futsal och Ektorp FK spelas klockan 14.30 i Lundenhallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img