GAIS Futsal klara för SM-slutspel

0
Foto: Krister Melin

I söndags hade GAIS Futsal chansen att säkra slutspelsplatsen i RFL men detta skulle grusas av sjukdomsfall i Ektorp som de skulle ha mött. Detta resulterade i att matchen ställdes in.

Istället så fick makrillarna ladda upp inför nästa match som spelades under trettondagen. Motståndet var Hittarps IK och platsen var Mariahallen i Helsingborg, och precis som i tidigare matcher så skulle obesegrade GAIS vara det starkare laget. Resultatet blev 3-0 och därmed är man officiellt klara för SM-slutspelet.

I teorin så har GAIS varit klara men nu så kan man inte bli sämre än tvåa i tabellen, och det är de två bästa lagen från respektive serie som går till slutspel. Även de två bästa tabelltreorna går vidare.

Matchfakta

RFL Götaland

Hittarps IK – GAIS Futsal 0-4 (0-1)

Målen, GAIS: Jennifer Johansson, Tove Sjödin, Malin Larsson 2

Utvisning, GAIS: My Olofsson Hjelm