Division 1: Stökigt när FC Kalmar tappade serieledningen

0
Foto: Krister Melin

Under helgen som gick så spelades årets första matcher i division 1 Östra Götaland och serien rivstartade året med att byta serieledare från FC Kalmar till Ektorp FK.

Ektorp FK besegrade Latorps IF borta med 6-5 och man fick hjälp av Dribbla United FK som besegrade FC Kalmar med 5-4 i en match som kan beskrivas som hetlevererad. Mötet bjöd på 7 varningar och 4 utvisningar men det var under de fem sista minuterna i matchen som det verkligen hettade till.

MISSA INTE: Så slutade senaste omgången i SFL

FC Kalmar ledde med 3-2 när Gentrit Citaku blev utvisad efter en att ha stoppat en omställning vilket orsakade tumult mellan lagen. När han sedan skulle uppsöka omklädningsrummet så hamnade han i en ordväxling med en åskådare vilket resulterade i att en hemmaspelare sprang in mot han vilket skapade ett nytt tumult. Även åskådare stormade planen.

I och med detta så fick spelet pausas en stund och när spelet sedan kunde återupptas så hade även Besfort och Besart Kalludra i hemmalaget fått en varsin utvisning.

Dribbla vänder sedan underläget och när Elton Zeka gör 5-3 så valde han att fira framför Kalmars avbytarbänk vilket skapade irritation hos gästerna. Zeka fick i samband med detta sitt andra gula kort och en utvisning. I och med detta så gör Kalmar en sista forcering vilket gav de en reducering och matchens sista mål.

I och med detta så tar Ektorp FK över serieledningen med 25 poäng. Tvåa och trea ligger FC Kalmar och Dribbla United FK på 22 poäng. Fyra är Djurgårdens IF som har 15 poäng, allt detta med fyra omgångar kvar i serien.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

Dribbla United FK – FC Kalmar 5-4 (0-1)

Målen, Dribbla: Elton Zeka 3, Leon Zeka, Adam Larsson

Målen, Kalmar: Sanel Hamzic, Ignatius Malki, Moustafa Benshi, Giga Chkheidze

Utvisning, Kalmar: Elton Zeka, Besfort Kalludra, Besart Kalludra

Utvisning, Kalmar: Gentrit Citaku