Lagen som gör upp om de sista slutspelsplatserna

Svenska Futsalligans grundserie går mot sitt slutskede och åtta lag ska avancera vidare till det kommande slutspelet. För två lag väntar ingemansland (varken slutspel eller degradering), och för de två lägst placerade lagen väntar en nedflyttning till kommande års division 1.

Många olika bud hit och dit finns bland supportrarna runtom i landet. Vilket lag vinner SM-guld, vilka tar sig till slutspel och vilka åker ur? Om man spanade in oddsen inför säsongen talade mycket för SM-guld till Hammarby och Örebro SK Futsal, och med en bethard bonus kan man kanske se vad man vill kolla på härnäst i bettingväg.

Det är en något haltande tabell, med tanke på den senaste tidens pandemiutveckling. Smittor har tagit sig in i lagen och det har gjort att några matcher tvingats skjutas upp. För tillfället är det IFK Uddevalla Futsal som toppar tabellen, tätt följt av fjolårets semifinallag Örebro SK Futsal. De båda har redan säkrat en plats till kvartsfinalerna. Hammarby har även de, åtminstone i praktiken, tagit sig till slutspel även i år.

I övrigt är det faktiskt fortsatt ett race om de fem återstående platserna. De lag som just nu har en plats i slutspel, men som ännu får jobba hårt för att behålla den är enligt tabellens ordning IFK Göteborg Futsal, Stallarholmens SK, Norrköping FK, Borås AIK och Skoftebyns IF. Där har dock givetvis de förstnämnda lagen ett skönare försprång nedåt än exempelvis Borås AIK och Skoftebyns IF. Det sistnämnda laget har dock ett antal färre matcher spelade, så där kan laget snabbt ta sig uppåt i tabellen.

De två lag som just nu står utanför slutspelet är Örebro Futsal Club och AFC Eskilstuna. Men de är också just nu på säker mark. Inget av lagen har motsvarat de förväntningar som fanns på dem inför den här säsongen. Men än så länge lever hoppet, åtminstone för Örebro FC som poängmässigt inte alls är långt ifrån lagen ovanför. AFC Eskilstuna har dock en något längre väg att gå för att nå slutspel.

På nedflyttningsplatserna återfinns Torslanda IK och Libertá Futsal Club, som i detta nu har fem poäng upp till säker mark med bara fem matcher kvar att spela. Om man ser på säsongen som helhet är det inte mycket som talar för de båda lagen, men allt kan hända i futsal och och det är som sagt fortfarande ett gäng poäng att spela om.

26 februari spelas den allra sista omgången i den Svenska Futsalligan. Först därefter vet vi exakt vilka lag som tagit sig vidare till slutspel, vilka lag som blir kvar i högstaligan även nästa säsong och likaså vilka två lag som dessvärre får ta nya tag i division 1.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img