Ektorp klar för SFL-kval – efter derbysegern

Ektorp FK hade matchboll och de satte den – Ektorp är klara för sitt första SFL-kval någonsin.

Förutsättningarna som Ektorp hade var att de ledde division 1 Östra Götaland på 31 poäng och de hade ett försprång på 3 poäng ner till FC Kalmar och Dribbla United FK. För Ektorp räckte det med minst en vunnen poäng alternativt att Kalmar skulle tappa poäng, för att säkra seriesegern.

För Ektorp väntade ett Östgötaderby mot Dribbla i slutomgången och man hade bestämt sig för att inget skulle stå i vägen för dem och kvalplatsen. Man tog ledningen redan i inledningen och kunde sedan gå till paus med 5-1.

I andra halvlek ökas ledningen på och man vinner till slut med 7-2. I och med segern så vinner Ektorp division 1 Östra Götaland på 34 poäng. FC Kalmar slutar tvåa på 31 poäng och Dribbla United FK slutar trea på 28 poäng.

För Ektorp FK så väntar spel i SFL-kvalet där FC Rosengård från division 1 Västra Götaland och Västerås AFG från division 1 Norra Svealand står för motståndet.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

Ektorp FK – Dribbla United FK 7-2 (5-1)

Målen, Ektorp: Joshuel Mendives 2, Paul Chamoun, Karar Ibrahim, Haris Sijaric, Kenan Mustafic, Kutshi Moilo

Målen, Dribbla: Leon Zeka, Robi Mourad

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img