Oavgjort för Hittarp och Djurgården i första kvartsfinalen

Under lördagen inleddes SM-slutspelet för damer där hela tre matcher avverkades.

I Helsingborgs Arena som arrangerade SM-finalerna 2016/17 för herrar och damer fick agera kuliss när Hittarps IK fick med sig 3-3 mot Djurgårdens IF i den första kvartsfinalmötet.

Det dröjde över 10 minuter av första halvlek innan Brodin kunde ge sitt Djurgården ledningen men lyckan varade inte länge. Knappt en minut senare kvitterar Westerblad i Hittarp och dem jobbade sig upp till en tvåmålsledning som man gick till paus med.

I andra halvlek nollar Djurgården sitt motstånd. Först genom Lundström som reducerar efter fem minuter. Sex minuter efter reduceringen så fastställer Stegius slutresultatet med sin kvittering, vilket vittnar om att det kan bli spännande retur i Stockholm.

Returen spelas den 19 Februari i Hjorthagshallen.

SM-slutspel: Kvartsfinal 1

Hittarps IK – Djurgårdens IF 3-3 (3-1)

Målen, Hittarp: Isabel Maria Aguliar, Maria Westerblad, Julia Wirgina Hammons

Målen, Djurgården: Madeleine Stegius, Linda Lundström, Emelie Brodin