Djurgården inför returen: ”Vet vad vi behöver göra”

På lördag ska det avgöras vilka lag som avancerar vidare till semifinal i damernas SM-slutspel.

Den jämnaste matchen från förra helgen hittades i Skåne, nämligen Helsingborg där Hittarps IK fick med sig 3-3 mot Djurgårdens IF. Detta var ett möte där det sistnämnda laget fick ta på sig favoritskapet, ett favoritskap där dem fick jobba i motvind med ett 3-1-underläge som sedan vänds till slutresultatet 3-3.

MISSA INTE: Så spelas returerna i damernas SM-slutspel

Trots detta är känslan god i Djurgårdslägret och tränaren Axel Hellberg Olsson.

– Känslan inför returen är nog bäst summerat med ett ordentligt tagg hos alla. Trots att vi inte lämnade Helsingborg med det resultatet vi ville ha känner vi oss trygga och vet vad vi behöver göra, säger Hellberg Olsson till Futsalmagasinet.

Han fortsätter.

– Vi kom inte upp i den högstanivå vi besitter och så länge vi gör det från start på lördag så vet vi hur jobbiga vi är att möta. Hungern att hitta tillbaka till den nivån och vårat spel är stor och det tror jag verkligen kommer synas på lördag.

Hur skulle du beskriva er insats från första mötet?

– I Helsingborg var första halvlek alldeles för försiktigt både i försvar och anfall från vårt håll vilket Hittarp straffade oss på. I andra halvlek höjer vi oss ordentligt, vi vänder ett 3-1-underläge till 3-3 med många bra chanser att få in ett par till bollar men Hittarp försvarar sig bra.

Vad kan publiken förvänta sig av returmötet mot Hittarp?

– Dem kan förvänta sig två lag som vågar gå för det till hundra procent. Det blir garanterat en väldigt underhållande futsalmatch där både kvaliteten och energin kommer vara högre än vanligt.

Matchen mellan Djurgårdens IF och Hittarps IK spelas på lördag i Hjorthagshallen, med start 14.00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img