Dildar Caliskan lämnar Örebro FC

Just nu är Örebro FC inne i en viktig slutspurt Svenska Futsalligan där en slutspelsplats står på spel. Men man får klara sig utan rutinerade målvakten Dildar Caliskan.

Örebro som just nu ligger nia i tabellen med 22 poäng har en match mindre spelad än IFK Göteborg som har 28 poäng. Örebro har tre matcher kvar i serien, men mitt i jakten så har det gått upp för dem att de kommer att få klara sig utan en av sina spelare. Nämligen Dildar Caliskan som har varit klubben trogen i många år.

Detta har varit klart sedan ett tag tillbaka och bland annat har Nerikes Allehanda skrivit om nyheten kring att ÖFC gått skilda vägar med den offensivt lagda målvakten. Något som han själv bekräftar.

– Ja, det stämmer. Detta var mitt sista år i klubben, säger Caliskan till Futsalmagasinet.

Senaste gången Caliskan var med i en laguppställning i SFL var 9 januari då Örebro besegrade Torslanda IK med 3-1. Då inledde han på bänken men fick senare under matchen hoppa in. Caliskan har sedan Örebro tog in den danske förbundskaptenen Nikolaj Saabye fått ett allt mindre förtroende i målet, på bekostnad av nyförvärvet Lasse Gram.

Någon anledning till att han lämnar klubben har inte varit känt för den stora skaran, men Caliskan väljer nu att ge sin syn på saken. Han känner att han inte är nöjd med hur han har porträtterats av Örebro, där träningsnärvaron under kalenderårets första månad varit ett fokus.

– Jag tränade ett pass under hela januari och de fick det att låta som att jag inte vill träna. Jag har tränat på sedan augusti då det bara var fyra-fem spelare på varje träningspass, och detta visar på min seriositet tycker jag.

Han fortsätter:

– Januari bestod av fem träningar och om jag då missar en vecka på grund av olika orsaker, så blir det ju tre-fyra pass som jag missar. Jag upplevde att de försökte få mig att se oseriös ut. Jag hade mina anledningar att missa den träningsveckan. Det kändes mer som att det var en anledning från dem att få bort mig från klubben, och göra det enkelt för sig själva då jag egentligen inte har haft förtroende från den nya tränaren sedan han tillträdde. Klubben såg väl chansen att spara in budget och tog den. Jag menar, ger man allt i en klubb och är lojal år efter år så ska inte några träningar på en månad vara avgörande.

Hur känns uppbrottet nu i efterhand?

– Det känns jäkligt tråkigt faktiskt, men ett svårt beslut var det inte. Det var ett lätt beslut efter klubbens agerande, men det var samtidigt ett jobbigt beslut då jag aldrig trodde jag skulle byta klubb. Jag hade planer på att vara i ÖFC så länge jag spelade.

Caliskan har varit en del av Örebros målvaktsuppsättning sedan säsong 2016/17 där han bland annat har ett SM-silver från säsongen 2017/18. Han har också ett gäng landskamper i bagaget.

Hur framtiden ser ut är i dagsläget oklart, men Caliskan själv hoppas på fortsatt spel inom sporten.

– Det siktar jag på. Jag vill fortsätta att spela futsal, sedan var det blir det får jag se snart när jag landat lite i det här, avslutar Caliskan.

Futsalmagasinet har sökt en kommentar från Örebro FC via General Manager Ronny ”Pilen” Pettersson.

”Vi har inget otalt med Dildar och i övrigt har jag inte några kommentarer”, skriver han i ett meddelande.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img