Djurgården till semifinal efter förlängningsdrama

Under lördagen spelades returen i damernas SM-kvartsfinal mellan Djurgårdens IF och Hittarps IK.

Det första mötet slutade 3-3 och det var upplagt för en minst lika jämn retur, och så blev det också.

Dem skånska gästerna tog ledningen tidigt i matchen. Djurgården genom Stegius kunde sedan kvittera på straff i matchminut 12, men kort därefter så tar Hittarp ledningen på nytt vilket man gick till paus med.

Andra halvlek bjöd på nervkittel där Djurgården jagar kvittering men de får inte in den – tills slutminuten då Lundström får hål på Hittarpsförsvaret, och tog därmed matchen till förlängning.

Väl där så gav Stegius sitt Djurgården ledningen. Hittarp satsade mycket på jokerspel vilket gav dem kvittering genom Kurbogaj. Segermålet som skulle ta Djurgården till semifinal kom genom Rolin och den återstående tiden av förlängningen så höll hemmalaget undan.

SM-slutspel: Kvartsfinal 2

Djurgårdens IF – Hittarps IK 4-3 (1-2)

Målen, Djurgården: Madeleine Stegius 2, Linda Lundström, Rebecca Rolin

Målen, Hittarp: Maria Westerblad, Merima Alibasic, Kujtime Kurbogaj