Libertá åker ur SFL – Eskilstuna säkrade nytt kontrakt

Igår fredag blev det klart att Torslanda IK åker ur Svenska Futsalligan efter åtta säsonger i ligan.

Idag blev det klart att Libertá FC gör Torslanda sällskap ner till division 1. Libertá som gästade AFC Eskilstuna i Stiga Sports Arena, var piskade till att vinna och dem fick motvind hela matchen.

Man kom till matchen med åtta spelare men fick sedan klara sig utan sin målvakt Arvid Slusarczyk som skadade sig, och därmed så fick Libertá spela med en utespelare mellan stolparna. Eskilstuna kunde gå till paus med 2-1.

I andra halvlek kom nästa motgång för Libertá som fick se Alban Tahiri dra på sig rött kort efter att ha tagit bollen med hands. I och med detta så fick Eskilstuna en straff som de satte och därefter fick gästerna avverka matchen utan avbytare, en match som till slut blev 10-1 till Eskilstuna.

I och med detta så åker Libertá ur SFL efter två säsonger i högstaligan. För AFC innebär segern att man klarar sig kvar i SFL och kommer att sluta tia efter serieavslutningen som är nästa vecka.

Svenska Futsalligan

AFC Eskilstuna – Libertá FC 10-1 (2-1)

Målen, AFC: Nikola Durovic 2, Lukman Murad 3, Oliver Mäntykorpi, Isak Abassi, San Sartip Salman, Robin Zonfalgary, Rami Oraha

Målen, Libertá: Gentonis Gjikokaj

Utvisning, Libertá: Alban Tahiri