Fördel Hammarby efter första kvartsfinalen

Inför nästintill fulla läktare gjorde Norrköping FK debut i SM-slutspelet – men festen förstördes av mästarna Hammarby IF som kunde åka hem till huvudstaden med en belåtenhet.

Under fredagen inleddes herrarnas SM-slutspel där Norrköping FK tog emot Hammarby IF hemma i Mässhallen. För Norrköping så debuterade man i slutspelet och detta firades bland annat med blåa flaggor som vajade längst långsidan av planen.

Hammarby var i överlag det hungrigare laget som gick till paus med 2-1. Inledningen av andra halvleken ägde gästerna med mycket bollinnehav och på väldigt kort tid så gick man upp i en tremålsledning där endast 15 sekunder stod mellan tredje och fjärde målet.

Efter detta så återhämtar sig hemmalaget sig inte riktigt men får med sig ett par reduceringar i matchen som slutade 5-3 till Hammarby.

Returen spelas 13 Mars.

SFL-slutspel: Kvartsfinal 1

Norrköping FK – Hammarby IF 3-5 (1-2)

Målen, Norrköping: Johan Roxström, Daniel Matkovic, Danijel Dekanic

Målen, Hammarby: Nima Kadivar, Sebastian Holmquist, Ivo Öjhage, Javier Donade Gomez, Peiman Pahlevan