KLART: Västerås AFG till SFL

Västerås AFG! Där har vi laget som gör FC Rosengård sällskap till Svenska Futsalligan, efter att ha besegrat Ektorp FK.

Platsen var Åby Arena utanför Norrköping och inför fulla läktare så bjöd Västerås och hemmalaget Ektorp FK på allt som hör till ett kvaldrama, dramatik, mycket mål och passionerade supportrar.

MISSA INTE: Här firar Västerås avancemanget till SFL

Ja, kanske lite för passionerade. Vid ett par tillfällen så fick matchen pausas efter att känslorna svallats över åt bägge hållen. En gång när Ektorp gjorde mål och vid ett tillfälle där en bortasupporter stormade planen. Som tur var så blev det aldrig någon större dramatik och dem poliser som var på plats behövde inte anstränga sig.

Västerås vände och vann

Nåväl, åter till matchen.

Västerås hamnade i en uppförsbacke och man låg under med 3-0 och hade även missat en långstraff under den första halvlek.

Under den andra halvleken så valde gästerna att satsa på jokerspel vilket gav utdelning vid två tillfällen. Ektorp ökar sedan på till 4-2 efter mål vid en fast situation men Västerås gav sig inte.

Dem fortsatte med sitt jokerspel och hämtade upp 4-2 till 4-4. Vid det tillfället så blev Ektorp i sin tur tvungen att gå för en forcering med jokerspel men detta gav aldrig någon effekt utan gästerna gör istället 4-5 i slutminuten vilket också blev slutresultatet.

Västerås AFG är därmed klara för sitt för sitt första SFL någonsin och kunde fira detta avancemang inför ett stort bortafölje.

Matchfakta

Kval till Svenska Futsalligan

Ektorp FK – Västerås AFG 4-5 (3-0)

Målen, Ektorp: Abdul Rahman Kharma 2, Kenan Mustafic, Joshuel Mendives

Målen, Västerås: Ali Aktbar Jafari 3, Ahmad Moniry, Mahdiarmé Hassani

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img