Hur skiljer sig bettingsidor utan svensk licens mot de svenska alternativen?

Futsal är på stark framfart i Sverige och har varit under en längre tid. År 2012 uppkom det svenska herrlandslaget i sporten, och två år senare startades Svenska Futsalligan. Ligan lockar i dag stort intresse och enligt Göteborgs Fotbollsförbund uppgår antalet registrerade utövare till 170 000.

Internationellt sett är futsal en gigantisk sport. Trots den svenska utvecklingen är sporten fortsatt inte i närheten av lika stor som i många andra länder. Detta märks inte minst av i att långt ifrån alla SFL-matcher sänds på tv samt att några av de största svenska bettingbolagen inte erbjuder odds på matcherna.

Den som är intresserad av att betta på futsal kan därför ha funderat över att besöka en utländsk bettingsajt. Men innan man gör slag i saken är det viktigt att känna till skillnaderna mellan en bettingsajt med, respektive utan, den svenska spellicensen.

Stort utbud av bettingsajter utan svensk licens

När man är på jakt efter bäst odds utan svensk licens finns mängder av spelsajter att jämföra, betydligt fler än vad som finns i Sverige. Detta är en av de första skillnaderna man märker av när man undersöker betting utan svensk licens. Viktigt är dock att man inte väljer första bästa spelsida, utan att man säkerställer sidans säkerhet först.

Utomlands finns en rad spelmyndigheter som ställer höga säkerhetskrav på sina spelsajter. En av de mest populära licenserna är den maltesiska. En bettingsajt som regleras av Malta Gaming Authority anses i de flesta fall vara en trygg sådan, särskilt med anledning av deras arbete för att motverka matchfusk.

Antalet bettingsajter är dock långt ifrån den enda skillnaden mellan svenska och utländska bettingsidor. När man valt sin spelsida och registrerat ett konto finns även flertalet skillnader i själva spelupplevelsen.

Inga gränser för bonusar eller insättningar

På svenska spelsajter finns hårda regleringar gällande bonusar. I dagsläget får en spelsajt endast erbjuda en bonus per kund. Bettingsidor utan svensk licens, däremot, omfattas inte av de svenska kraven. Här kan spelare ofta ta del av många och stora bonusar i flertalet former:

·  Välkomstbonus

·  Insättningsbonusar

·  Oddsboost

·  Freebets

På många utländska bettingsidor behöver spelare inte heller anpassa sig efter maxgränser gällande insättningar. Något varje spelare måste ange på svenska spelsajter. Med anledning av de friare villkoren på bettingsidor utomlands krävs att man tar ett större eget ansvar över sitt spelbeteende, särskilt då avstängningsregistret Spelpaus enbart gäller i Sverige.

Stora utbud av matcher och odds

Om man scrollar bland spelutbudet på en utländsk bettingsajt slås man ofta av att utbudet är större än på en genomsnittlig svensk spelsida. En av förklaringarna är att många bettingsidor utan svensk licens vänder sig till spelare från alla möjliga platser i världen, och vill kunna bemöta så många spelares preferenser som möjligt.

Därav är det inte sällan man stöter på odds på sporter som får större uppmärksamhet internationellt än vad de får i Sverige, såsom futsal. Då svenska spelare i regel utgör en liten del av de utländska spelbolagens intäkter är det dock inte säkert att odds på SFL prioriteras. I stället kan man behöva rikta fokus mot ligorna i Spanien och Brasilien eller mot VM och Champions League, där världens bästa futsal utspelar sig.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img