KLART: ÖSK Futsal tar historiskt SM-guld

Örebro SK Futsal är Svenska mästare för första gången någonsin efter att ha besegrat IFK Uddevalla i SM-finalen.

Efter förra säsongens finalnederlag så var ÖSK Futsal tillbaka i Gamla Idrottshuset för en ny final och de 1652 åskådarna fick en match som minst sagt var finalvärdigt.

Det var en jämn match mellan två skickliga lag som slutade 2-2 efter full tid efter att ÖSK kvitterat med knappt fyra minuter kvar genom jokerspel, och matchen togs därmed till förlängning.

Väl i förlängningen så tog ÖSK ledningen genom Bebé vilket man håller första förlängningen ut. Det som skulle ta fokus från finalen var de avbrott som uppstod under matchen, inte dem avbrott som var ett resultat av slitna hemmaspelare utan avbrott som genererade på grund av att publik kastade in föremål på planen.

Detta skedde en gång under första halvlek från hemmaläktaren men under förlängningen blev det flera avbrott efter att bortasektionen kastat in saker. Efter ett tag kunde resten av förlängningen återupptas och kort därefter ökar ÖSK på sin ledning efter ett solomål av Morales.

Uddevalla försökte därefter att satsa allt på jokerspel men ÖSK vinner i slutändan matchen med 6-3 och är därmed historiska svenska mästare.

SFL-slutspel: Final

Örebro SK Futsal – IFK Uddevalla 6-3 (1-1)

Målen, ÖSK: Washington 2, Maicon Tauan, Bebé, Sergio Morales 2

Målen, Uddevalla: Albert Hiseni, Nadim Raisi